Predstavljen program osposobljavanja „Dan Civilne zaštite Grada Svete Nedelje 2018.“

Dana 25. rujna 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen i predstavljen projekt ,, Dan Civilne zaštite Grada Svete Nedelje 2018. ”, koji će se održati u subotu, 29. rujna 2018. godine na području grada Svete Nedelje. Na konferenciji prisutnima se obratila načelnica Stožera civilne zaštite Marija Hršak, te je detaljno prezentirala program osposobljavanja i istaknula važnost održavanja i provedbe programa s obzirom da nikada do sada nije organizirana obuka koja bi obuhvatila različitost tema i sadržaja, te prenijela temeljne informacije, kao početak osposobljavanja odnosno osnovne pretpostavke za daljnju edukaciju. Konferenciji za novinare nazočili su i program dodatno predstavili zamjenik načelnice Stožera civilne zaštite Alen Vojvodić, predstavnica GD Crvenog križa i članica Stožera civilne zaštite Anica Kufrin-Francetić i predsjednik PD „Pinklec“ i član Operativnih snaga Željko Hajtok.

Mjesto izvođenja obuke u subotu 29.09.2018. godine biti će na 6 različitih lokacija: Jezero Rakitje (Auto-kamp Zagreb), Gradska vijećnica Grada Svete Nedelje, Društveni dom Mala Gorica, Društveni dom Jagnjić Dol i prostorije tvrtke Radin-Grafika d.o.o., dok će se upravljačka skupina, služba informiranja, logistika i djelatnici za održavanje veze nalaziti u prostorijama DVD-a Strmec. Ciljevi osposobljavanja su sudionike obuke upoznati s temeljnim informacijama vezanim uz odredbe Zakona o Sustavu civilne zaštite i načinom organiziranja Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Nastavne skupine će na gore navedenim lokacijama prikazati načine i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, objasniti postupke spašavanja utopljenika u slučaju poplava, prikazati spašavanje osoba iz ruševina prilikom potresa i evakuacija djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, prikazati kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i obučiti boljoj orijentaciji u prirodi, te prikazati temeljne zadaće Operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnim tvarima.

U obuci sudjeluje čak 160 pripadnika Operativnih snaga Grada Svete Nedelje. Tijekom održavanja obuke, policijska ophodnja PP Samobor izvršit će uvid u stanje sigurnosti na svim lokacijama održavanja obuke po vlastitom planu. Medicinsko osiguranje sudionika obuke vršit će Gradsko društvo crvenog križa Samobor.

Popratni dokumenti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite