„Dan Civilne zaštite Grada Sveta Nedelja 2018.

Dana 29. rujna 2018. godine provedeno je osposobljavanje pripadnika Operativnih snaga Sustava Civilne zaštite Grada Svete Nedelje i djelatnika Gradske uprave Grada Svete Nedelje. Cilj osposobljavanja je sudionike obuke upoznati s temeljnim informacijama vezano za odredbe Zakona o Sustavu civilne zaštite i načinom organiziranja Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje.

Ovisno o sastavu Nastavnih skupina i mjesta lociranja pojedine Nastavne skupine, prikazani su načini i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, postupci spašavanja utopljenika u slučaju poplava, spašavanje unesrećenika iz ruševina prilikom potresa i evakuacija djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i orijentacija u prirodi, temeljne zadaće Operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnih tvari, oprema i sredstva početnog gašenja požara zatvorenog i otvorenog prostora, provjera funkcioniranja mogućeg organiziranja sustava veza, informiranje javnosti i medijska prezentacija.

Osposobljavanje se provodilo na nekoliko lokacija na području grada (jezero Rakitje-kamp Zagreb, Gradska vijećnica, DVD Strmec, Društveni dom Jagnjić Dol, Društveni dom Mala Gorica i Radin Grafika d.o.o.).

Nastavna skupina ,,Jezero’’ s voditeljem skupine, članom Stožera Vladom Novakom, saslušala je Zakon o sustavu civilne zaštite Republike Hrvatske pod vodstvom Branke Tutek, Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje po vodstvom Maria Vegara i izvođenje spašavanja u vodi i postupanje u poplavama pod vodstvom Vlade Novaka i Anice Kufrin Francetić.

Nastavna skupina ,,Grad’’ s voditeljicom skupine Biserkom Delač i Anicom Kufrin Francetić provela je osposobljavanje, demonstraciju pružanja prve pomoći unesrećenim osobama. Branka Tutek upoznavala je nastavnu skupinu s Zakonom o sustav Civilne zaštite Republike Hrvatske, dok je Mario Vegar upoznavao nastavnu skupinu s Sustavom civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Upoznavanje djelatnika s opremom prve pomoći, uređajima i aparatima za početno gašenje požara te demonstraciju napuštanja radnog prostora uslijed požara, potresa i drugih razloga zajedno s skupinom demonstrirali su Dario Devčić i Krešimir Turk. Demonstraciji je pristupio i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Nastavna skupina ,,Strmec’’ s voditeljem skupine, članom Stožera Nikolom Skopljakom odvezla je s Markom Matijevićem navalno PP vozilo s posadom na 1. Nastavnu skupinu kako bi navedeno vozilo bilo izloženo za javnost te su održavali vezu RMr broj 1 sa svim Nastavnim skupinama.

Nastavna skupina ,,Gorica’’ s voditeljem skupine Daliborom Jakopcem te s članicom Stožera Anicom Kufrin Francetić provela je osposobljavanje, demonstraciju doprema, prijema, trijaža i zbrinjavanja unesrećenih osoba u slučaju velike katastrofe i nesreće. Također, formirao se pokazni smještajni prostor za unesrećene osobe. Informiranje o Zakonu o sustavu civilne zaštite Grada Svete Nedelje održala je Branka Tutek.

Nastavna skupina ,,Dol’’ s voditeljem skupine Željkom Hajtokom provela je osposobljavanje, demonstraciju kretanja i orijentaciju u prirodi. Informiranje o Zakonu sustava civilne zaštite održao je Mario Vegar.

Nastavna skupina ,,Radin-Grafika’’ s voditeljicom Tanjom Bandić provela je osposobljavanje, demonstraciju djelovanja Sustava civilne zaštite u slučaju velikih nesreća ili katastrofa u navedenom poduzeću. Također, informiranje djelatnika o Sustavu civilne zaštite Grada Svete Nedelje održao je Mario Vegar, dok je Zakon o sustavu civilne zaštite Republike Hrvatske održala Branka Tutek.

Načelnica stožera Civilne zaštite Grada Svete Nedelje, Marija Hršak istaknula je veliko zadovoljstvo provedenim osposobljavanjem i navela kako je sudjelovalo preko 160 osoba članova Operativnih snaga te da je ovo prvi puta da se u Svetoj Nedelji održao ovakav oblik osposobljavanja. Zahvalila se svim članovima Stožera civilne zaštite i članovima Operativnih snaga kao i predstavnicima pravnih osoba koje su sudjelovale na ovom, za Grad Svetu Nedelju, iznimno važnom osposobljavanju.

Tijekom održavanja obuke, policijska ophodnja PP Samobor izvršila je uvid u stanje sigurnosti na svim lokacijama održavanja obuke. Medicinsko osiguranje sudionika obuka izvršio je HCK-društvo Samobor. Svim sudionicima osposobljavanja osiguran je sendvič i osvježavajući napitci. Važno je napomenuti kako do sada nije organizirana obuka koja obuhvaća različitost tema i sadržaja te koja bi prenijela temeljne informacije.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite