28. obljetnica prve gardijske brigade Tigrovi

Dana 4. studenoga 2018. godine Prva gardijska brigada Tigrovi obilježava 28. obljetnicu Tigrova te svečano otvaranje ,,Spomen doma Tigrova” i Ustanove za sveobuhvatnu skrb ,,Tigrovi” u vojarni Vitez Damir Martić u Rakitju.

5. studenog 1990. godine iz baze u Rakitju krenuli su na ratni put i dali izniman doprinos u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu.

Kod spomen obilježja poginulim i nestalim ,,Tigrovima” položeni su vijenci i zapaljene su svijeće, a zatim je uslijedila molitva.

Okupili su se brojni pripadnici i zapovjednici Tigrova, članovi obitelji poginulih i nestalih vojnika, ratni vojni invalidi Domovinskog rata, predstavnici braniteljskih udruga, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik Vlade Republike, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, brojne postrojbe HV-a, predstavnici Grada Zagreba, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Prisutne su pozdravili predsjednik Udruge Tigar Darko Rukavina i ravnatelj ustanove Josip Lucić te su podsjetili na povijest i slavni ratni put Tigrova i čestitali svima 28. obljetnicu osnutka prve gardijske brigade Tigrovi. Zahvalili su se i svima koji su pomogli i doprinjeli izgradnji Ustanove za sveobuhvatnu skrb ,,Tigrovi”. Na kraju govora, prisutne su pozdravili pozdravom ,,Za Hrvatsku kao Tigar “. Uslijedilo je obraćanje prisutnih uzvanika.

Nakon otvorenja Spomen doma ,,Tigrova” i predstavljanja Ustanove za sveobuhvatnu skrb ,,Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, uslijedilo je prigodno druženje uz programe sekcija, glazbu i domjenak.

Grad Sveta Nedelja čestita pripadnicima prve gardijske brigade Tigrovi na 28. obljetnici. Čast je i ponos u Svetoj Nedelji imati ,,Spomen doma Tigrova” i Ustanovu za sveobuhvatnu skrb ,,Tigrovi” te zahvaljuje na doprinosu u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu. Grad Sveta Nedelja će uvijek rado pomoći prvoj gardijskoj brigadi Tigrovi.

,,Za Hrvatsku kao Tigar’’

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite