„Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“

U Samoboru, 27. studenoga 2018. – Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, koje djeluje na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u okviru projekta „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ na istom području zapošljava ukupno 12 žena koje skrbe o više od 60 krajnjih korisnika.

Na održanoj konferenciji za medije okupljene je prigodnim govorom pozdravio predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Samobor, Edi Kirschenheuter.

Ravnateljica društva Anica Francetić Kufrin istaknula je kako je izuzetno ponosna na prvi projekt financiran iz ESF, ali kako vjeruje da nije i posljednji, jer su u pripremi i drugi projekti koje je moguće financirati iz europskih fondova.

Voditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Samobor, Jadranka Fernežir čestitala je okupljenim novozaposlenim ženama, iskazala zadovoljstvo zapošljavanjem čak 12 teže zapošljivih žena s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika te naglasila važnost radnog iskustva koje će steći u dvije godine te edukacije koju će proći, a ciljem veće konkurentnosti na tržištu rada po izlasku iz projekta.

O važnosti ovog projekta za krajnje korisnike govorila je Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, istaknuvši kako su ovakvi projekti izuzetno važni u smislu prevencije institucionalizacije takvih korisnika, te kako projekt „Nisi sam“ doprinosi kvaliteti njihovih života.

Zamjenica gradonačelnika grada Samobora Sanja Horvat Iveković i zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak istaknule su zadovoljstvo suradnjom s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor koje djeluje na području dva grada i jedne općine, te najavile sigurnu podršku svojih gradova u budućim projektima društva.

Ukupna vrijednost projekta „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ iznosi 2.516.365,28 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Tim iznosom osigurane su plaće i naknade za novozaposlene žene, edukacije za stjecanje novih kvalifikacija i vještina koje će po izlasku iz projekta povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, bicikli kojima putuju do korisnika, oprema i sredstva za čišćenje, te sredstva za osobnu higijenu krajnjih korisnika projekta. Istovremeno, projekt ovakvim oblikom skrbi o krajnjim korisnicima prevenira njihovu institucionalizaciju.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite