Sveta Nedelja druga po broju noćenja i dolazaka u Zagrebačkoj županiji

U Svetoj Nedelji u 2018. godini ostvareno 16% više noćenja i 11% više dolazaka što nas svrstava na drugo mjesto u Zagrebačkoj županiji po ukupnom broju dolazaka i noćenja ostvarenih u 2018. godini.

Sveta Nedelja je u 2018. ostvarila ukupno 31.964 noćenja, što je za 16% više nego u istom razdoblju 2017. godine kada je ostvareno ukupno 27.514 noćenja. Zabilježen je i porast broja dolazaka za 11% (18.849 dolazaka).

Inozemni gosti ostvarili su 29.390 noćenja (17.709 dolazaka), dok su domaći gosti ostvarili 2.574 noćenja (1.140 dolazaka). U ukupnoj strukturi gostiju udio noćenja stranih gostiju iznosi 92%, a domaćih 8%. Najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Nizozemske, Italije, Austrije, a bilo je turista iz Južnoafričke Republike, Hong Konga, Indije, Novog Zelanda, Koreje itd.

U 2019. godini očekujemo daljnji porast turističkog prometa s obzirom na to da su od 1.1.2019. godine ugostitelji oslobođeni poreza na potrošnju, a hoteli, kampovi i apartmanska naselja komunalne naknade. Vjerujemo da će brojke postignute u 2018. godini uz porezna rasterećenja koja su na snazi od 1.1.2019. godine potaknuti otvaranje novih smještajnih kapaciteta na području Grada Svete Nedelje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite