Projekt energetske obnove zgrade Područne škole Kerestinec

U četvrtak, 28.02.2019. godine u prostorijama Područne škole Kerstinec održana je konferencija za novinare povodom početka radova na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Kerestinec.

Uz predstavnike medija, konferenciji za novinare nazočili su zamjenica župana Zagrebačke županije  Nadica Žužak, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić, predstavnici tvrtke Mplan koja je izradila projekt i koja je nadzor na projektu, te predstavnici tvrtke Spektar Gradnja iz Zagreba  koja je izvođač radova.

Projekt „Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec” uvodno je prezentirala ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić pri tome istaknuvši kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, modernizaciju sustava rasvjete s LED tehnologijom, te rekonstrukciju radijatorskog grijanja i postrojenja kotlovnice s prenamjenom na plinsko grijanje. Tom prilikom zahvalila je svim sudionicima u projektu, a posebice Gradu Svetoj Nedelji koji uvijek stoji na raspolaganju za bilo kakvu problematiku. Voditelj projekta, stručni suradnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje Damir Zurovec, istaknuo je da će se uz navedene radove izvesti i radovi zamjene poda odnosno postava parketa, obnovit će se sanitarni čvorovi, te cijela škola će se oličiti.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.756,593,95 kuna, a isti se sufinancira iz sredstava EU fondova kroz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa „Konkurentnost i Kohezija„ – KK.04.2.1.04.0096 – u iznosu 846.853,95 kuna. Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u omjeru 50-50%  sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja (954.869,69 svaki). Ovom konferencijom za novinare prezentiran je početak radova, koji je započeo u studenome 2018. godine, dok je završetak istih predviđen za rujan 2019. godine.

„Izuzetno sam ponosan da su u tijeku radovi na energetskim obnovama objekata u Svetoj Nedelji. Završili smo energetsku obnovu objekta Rakitje Dječjeg vrtića Slavuj, radovi na energetskoj obnovi škole u Kerestincu su u punom jeku, a započeli su i radovi na energetskoj obnovi objekta matične škole Sveta Nedelja. Važno je naglasiti da će se projektom energetske obnove zgrade Područne škole u Kerestincu, uz smanjenje troškova energenata, osigurati bolji uvjeti školovanja našim učenicima, ali i uvjeti rada nastavnicima i školskom osoblju. Zahvalio bih se još jednom Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Zagrebačkoj županiji, kao i samoj osnovnoj Školi Sveta Nedelja na odličnoj suradnji u provođenju projekta“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Pohvale projektu uputila je i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pri tome istaknuvši kako Zagrebačka županija kao osnivač škola na području Svete Nedelje uvijek podržava projekte kojima će se osigurati bolji uvjeti kako za učenike tako i za nastavnike. Za energetsku obnovu zgrade Područne škole u Kerestincu Zagrebačka županija izdvojila je, kao i Grad Sveta Nedelja, gotovo milijun kuna.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite