WiFi4EU-Grad Sveta Nedelja osigurao bespovratna EU sredstva za besplatan pristup internetu na javnim prostorima u gradu

Inicijativa WiFi4EU program je potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u unutarnjem ili vanjskim javnim prostorima (npr. prostorije javne uprave, škole, knjižnice, zdravstvene ustanove, muzeji, javni parkovi i trgovi).

U okviru Programa WiFi4EU 19.12.2018. Grad Sveta Nedelja i Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) ispred Europske komisije potpisali su Sporazum kojim su Svetoj Nedelji dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od 15 tisuća eura. Glavni cilj projekta je uspostava besplatnog pristupa internetu na području unutarnjih i/ili javnih površina na području grada.

Dobiveni vaučer isplaćuje se u obliku jednokratnog iznosa („kupon“) te se koristi za financiranje instaliranja potpuno nove javne bežične mreže, nadogradnju postojeće ili proširenje pokrivenosti postojećom javnom bežičnom mrežom. Naime, u okviru programa WiFi4EU, Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnik je dužan financirati troškove internetske pretplate, redovito održavanja opreme za bežični internet te nužne prepravke mreže WiFi4EU i to u trajanju od najmanje tri godine. Mreža smije biti izvan funkcije najviše 60 kalendarskih dana u godini.

Razdoblje provedbe projekta traje od 19.12.2018. do 19.06.2020., točnije 18 mjeseci.  U navedenom roku je potrebno dovršiti instalaciju bežičnog interneta na točno određenim javnim prostorima. Provedbom navedenog projekta omogućit će se svim građanima besplatan pristup mreži WiFi4EU i osigurati bolja pokrivenost bežičnom mrežom na javnim mjestima u Gradu. Tako će se zajednica više uključiti u jedinstveno digitalno tržište, krajnji korisnici će imati pristup gigabitnom društvu te će se povećati digitalna pismenost i dopuniti javne usluge.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite