Preventivna prometna edukacija mališana

 

U utorak, 19.03.2019. godine, Program prometne kulture za najmlađe posjetio je osnovnu školu Vladimira Deščaka u Svetoj Nedelji i održao svoju prvu ovogodišnju manifestaciju. Najmlađi učenici imali su prilike doživjeti promet iz uloge vozača, a osim prometnog poligona za djecu, aktivnostima su se pridružile i druge službe: Policijska postaja Samobor, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor i Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitje.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali prometni policajac gosp. Tomislav Milaković iz Policijske postaje Samobor i iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice OŠ Vladimir Deščak.

Nakon vožnje mališani su imali priliku naučiti ponešto o prvoj pomoći od GDCK Samobor. Učili su o osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. U aktivnostima su sudjelovali ravnateljica GDCK Samobor gđa. Anica Francetić Kufrin, gđa. Josipa Čepuran te volonteri iz OŠ Vladimir Deščak.

Vatrogasce DVD-a Rakitje predstavio je zapovjednik Vtrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivan Štimac, u pratnji vatrogasaca: Viktor Zlodi, Saša Požgaj, Patrik Bilić, Gabrijel Krnjić, Hrvoje Vitko i Mihael Petričko. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara.

Djeca su najranjiviji i najugroženiji sudionici u prometu i zato ih se kroz ovu edukaciju želi pripremiti za sigurno snalaženje u prometu. Od 2013. godine do danas kroz nju je prošlo više od 50 tisuća učenika drugih i trećih razreda u 200-tinjak osnovnih škola.

Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a provodi se pod pokroviteljstvom osnivača škole-Zagrebačke Županije i Grada Svete Nedelje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite