Djeca odgojne skupine „Zrikavci“ DV Slavuj u posjetu gradonačelniku

U sklopu projekta „Say hello to the world“  djeca iz odgojne skupine Zrikavci Dječjeg vrtića Slavuj (objekt Strmec) danas su posjetili Gradsku upravu Grada Svete Nedelje, a dočekao  ih gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Hršak. Zrikavci su pristigli u pratnji odgojiteljica Eržebet Širanović i Zdenke Sever, te psihologinje Sare Jager.

Uvažavajući vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor s FINI zavod Radeče i uključio se u projekt „Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije „My hello”. Projekt omogućava povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu „Pet prstiju” s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa, te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse. Projekt se sastoji od 5 tema: 1. To sam ja, 2. Ja i moja obitelj, 3. Ja i moj vrtić, 4. Ja i moje mjesto/grad, 5. Ja i moja država. Posjet gradonačelniku održan je u sklopu teme Ja i moje mjesto.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak dočekao je djecu iz skupine Zrikavci te pojasnio što zapravo gradonačelnik radi i koliko je važno kvalitetno upravljati gradom. Mališane je najviše zanimalo što je gradonačelnik želio postati kada je bio dijete i da li je način na koji se postaje gradonačelnik sličan utakmici u smislu tko je bolji i ima više navijača taj i pobijedi.

„Kao dijete želio sam postati odvjetnik. Čovjek sazrijeva  kroz razna učenja koja ga vode ka zanimanju u kojemu se u konačnici pronađe. Potrebno je ulagati i njegovati ono što volimo jer je svako zanimanje vrijedno i potrebno“  istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Odgojna skupina Zrikavci otpjevali su i dvije prigodne pjesme, uručili crtež na temu Gradske vijećnice gradonačelniku, te nastavili druženje s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika u neformalnom tonu uz slatkiše i sokove koje su im pripremili.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite