Ministar Goran Marić i gradonačelnik Dario Zurovec potpisali Ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske

Dana 12. travnja s početkom u 12,30 sati u Gradskoj vijećnici održan svečani potpis Ugovora o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalaze na području naselja Kerestinec u Svetoj Nedelji, ukupne površine oko 250.000 m2. Ugovor su potpisali ministar dr.sc. Goran Marić ispred Ministarstva državne imovine i gradonačelnik Dario Zurovec ispred Grada Svete Nedelje, a uz nazočnost župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića. Potpisu ugovora prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, Damir Mikuljan, zamjenici gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak i Davor Nađi, Milkica Gudeljević, tajnica kabineta ministra državne imovine, Mirjana Oštrec Bosak, pročelnica Ureda župana zagrebačke županije te Biserka Delač i Mirela Grgić, pročelnice Upravnih odjela Grada Svete Nedelje.

Ministarstvo državne imovine navedenim Ugovorom je Gradu Svetoj Nedelji darovalo nekretnine u svrhu poticanja gospodarskog napretka i razvoja poduzetništva, a tržišna vrijednost darovanih nekretnina prema procjembenom elaboratu iznosi 6.560.000,00 kuna. Stjecanjem vlasništva nad navedenim nekretninama odnosno zemljištu Grad Sveta Nedelja osigurat će dodatni prostor za širenje gospodarske zone i time uvelike pridonijeti razvoju poduzetništva na svom području.

Stjepan Kožić naglasio je važnost potpisivanja Ugovora kako za Grad Svetu Nedelju tako i za Zagrebačku županiju, a posebice za one koji će moći nastaviti razvijati svoju proizvodnju. Navodi da Zagrebačka županija godinama značajno ulaže u razvoj poduzetničkih zona, a razvojem gospodarstva dobiva se sve ono što je potrebno lokalnoj i regionalnoj upravi odnosno kroz novozaposlene povećava se proračun, razvijaju se nova ulaganja, razvijaju se poduzetničke zone.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u uvodnom obraćanju pozdravio je sve prisutne i zaželio dobrodošlicu u Grad Svetu Nedelju. Istaknuo je kako je izuzetno sretan što će se darovano zemljište privesti svrsi  te da će se na istome razviti još jedna zdrava poduzetnička zona, koja će biti još jedan dodatak našem Gradu.

Ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je: ,,Kada bi me netko pitao dvije glavne asocijacije na Svetu Nedelju, odmah bih odgovorio: vrijedni ljudi i poduzetnička aktivnost”. Također, navodi da mu je zadovoljstvo vidjeti kako Sveta Nedelja iz dana u dan sve više napreduje. ,,Ovo je temelj za budućnost Grada Svete Nedelje, ovo je bitna pretpostavka za razvoj. Onaj tko ne napreduje, on nazaduje, a Sveta Nedelja konstantno napreduje, a darovano zemljište svakako će pridonijeti daljnjem napretku Svetoj Nedelji”.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite