Otvorenje izložbe u Strasbourgu „Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu“

U Strasbourgu je otvorena izložba „Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu“ koju je organizirao hrvatski eurozastupnik Davor Škrlec. Posjetitelji su imali priliku vidjeti su najznačajnije povijesne inovacije Nikole Tesle, Slavoljuba Penkale, Fausta Vrančića, Lavoslava Ružičke i drugih, a također su izložene i suvremene inovacije naših inovatora i kompanija poput Rimac Automobili, Greyp Bikes, Končar i ALTPRO.

Izložbu je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala, a u svom govoru osvrnula se i na Svetu Nedelju koja je zaslužila posebno mjesto na izložbi kao grad koji promiče inovacije i poduzetništvo.
,,Ova priznanja dodatan su nam motiv da naš posao obavljamo s još većim entuzijazmom, zbog čega sam siguran da ćemo status grada koji promiče inovacije i poduzetništvo zadržati i u budućnosti. Sretan sam što smo postali pokazni primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem novca građana mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti, a sve kako bi se dodatno rasteretili građani i gospodarstvo te postigli pozitivni gospodarski efekti” istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje.

Nakon izložbe održana je i rasprava o inovacijama u Hrvatskoj, koju je uz zastupnika Škrleca otvorio gradonačelnik Dario Zurovec, a na kojoj su se uz poduzetnike i inovatore, pridružili i učenici iz Osnovne škole Sveta Nedelja.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite