„Zelena čistka“

Divlja odlagališta otpada predstavljaju iznimno veliku opasnost za okoliš i naše životno okruženje. Onečišćenje tla, zraka, i vode utječu na zdravlje ljudi i ostalih živih organizama, narušavaju ljepotu naše prirode, a u ljetnim mjesecima predstavljaju i opasnost od požara.
Kako bismo kao pojedinci dali svoj mali doprinos poboljšanju tog stanja, u sklopu globalnog pokreta „Let’s do it!“, i njegovog europskog nasljednika “Let’s cleanup!”, u Hrvatskoj se od 1. ožujka do 30. lipnja provodi akcija „Zelena čistka“, u kojoj sudjeluju pojedinci, škole, udruge, institucije, planinari, ronioci i drugi.
Zelena čistka održava se već osmu godinu za redom, a Grad Sveta Nedelja jedan je od 70 gradova u Hrvatskoj gdje se na oko 350 lokacija organizira čišćenje okoliša.
Stoga je Grad Sveta Nedelja danas na području naselja Brezje,u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta, organizirao Zelenu čistku kao uvod u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Uspješnoj akciji pridružili su se i zamjenik Davor Nađi, te zaposlenici Grada Sveta Nedelja.

Zamjenik gradonačelnika, Davor Nađi, tom je prilikom kazao je da je svijest građana Svete Nedelje u hrvatskim okvirima dobra, ali da ipak postoji prostor za napredak. Zato grad provodi kampanju informiranja građana o održivom gospodarenju otpadom, financiranu sredstvima EU. Dodao je da ovakvim akcijama i vlastitim primjerom želi pokazati građanima da svi moramo dati svoj doprinos da bi očuvali okoliš za buduće generacije.
Martina Fabijan, voditeljica je projekta Informirano za zeleno sutra, Europskog projekta koji se provodi u sklopu edukacije i obilježavanja Dana planeta Zemlja, pozvala je sve sugrađane da im se pridruže sutra, 18. svibnja, od 10 do 13h na glavnom Trgu u Svetoj Nedelji, kako bi zajedno obilježili Dana zaštite prirode Republike Hrvatske.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite