Obilježavanje Dana grada Svete Nedelje

Povodom obilježavanja Dana grada Svete Nedelje, u goste su stigli gradonačelnik Makedonskog grada Gostivara, Arben Taravari, zajedno sa suradnicima, te Vita Huzjan, počasna konzulica Konzulata Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji. U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Deščaka održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj su prisustvovali brojni visoki uzvanici. Dobivši status grada 2006. godine, Sveta Nedelja danas je najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji, ali bez obzira na to, slovi kao jedan od najuspješnijih Hrvatskih gradova i po pitanju poduzetništva i kvalitete života, a potvrda tome je i stalni rast broja stanovnika. Grad Sveta Nedelja, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik, po drugi puta dodijelila je Pohvalnice za izrazitu humanost iskazanu višestrukim darivanjem krvi. Robert Cerovečki je darovao krv 100. puta, Milan Hrženjak koji je darovao krv 101. put, Zdravko Razum koji je darovao krv 102. puta, Jablanko Herceg koji je darovao krv 129. puta te naš sugrađanin  koji je također darovao krv 129. puta, Slavo Radočaj. Dodijeljena su i Javna priznanja Grada Svete Nedelje za 2019. godinu; Udruzi “KLAPA BARUN”- za postignuća i poseban doprinos u promicanju kulture i umjetnosti, profesorici SENKI FRLJAK – za postignuća i poseban doprinos u radu s djecom I mladima na području culture i umjetnosti, Društvu „ZAGREB KAMP“ d.o.o. za postignuća i poseban doprinos u promicanju gospodarstva i turizma. Ovogodišnja nagrada za životno djelo pripala je gospodinu Ivanu Člekoviću. Uz povelju Grada Svete Nedelje, dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna. U čast gradovima prijateljima izvedene su glazbene točke karakteristične za gradove prijatelje. Tako su uzvanici imati priliku čuti pjesme s područja Grada Bakra, Grada Slatine, Občine Škoflice iz Slovenije i Grada Gostivara iz Makedonije. Članovi tamburaškog sastava Kerest izveli su dvije vrlo posebne skladbe. U čast Gradu Slatini izvedena je skladba „Ne dirajte mi ravnicu“, a u čast Grada bakra „Šetala se Jelica i Ive“. Vokalni Ansambl Domenike u pratnji glazbenog studija Hriberski u čast Občine Škofljice odnosno Grada Škofljice izveli su skladbu “Čakala bom”, u čast Grada Gostivara izvedena je skladba “Makedonsko devojče”. Večernji program nastavio se na jezeru Kipšišće uz nastupe KUD-ova i koncert Klape Cambi.

U subotu, 15. lipnja na jezeru Kipišće s početkom u 10,00 sati započeo je Dječji glazbeni festival pod nazivom „Radost u pjesmi“. Radionice dječjih vrtića, nastupi, zabavni animacijski park te nastupi žonglera činili su bogat dječji program koji je razveselio naše najmlađe. Koordinacijski odbor za provedbu akcije grad Sveta Nedelja- grad prijatelj djece proveo je aktivnost obilježavanja obljetnice konvencije UN o pravima djece, a sve je prikazano u bojankama i balonima. Svetonedeljska roštiljada bila je u punom jeku. 27 ekipa natjecalo se u pripremi ćevapčića u sklopu Svetonedeljske roštiljade, a najbolja je bila ekipa pod nazivom Grešnici koji su usprkos oštroj konkurenciji i surovim vremenskim uvjetima, uspjeli očarati nepca zahtjevnog žirija svojim nezaboravnim ćevapčićima.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje i ove je godine organizirala natječaj za izbor najljepše okućnice Grada Svete Nedelje u 2019. godini. Nagrade su dodijelili zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, Monika Jelić iz Turističke zajednice i članovi komisije. Zahvalnice za sudjelovanje u akciji i poklon bon u vrijednosti od 200,00 kn dodjeljuje se Stipanu Mišetiću, Miljenku Petranu, Željki Špehar, Snježani Čitarović i Stjepanu Puhalu.

Priznanje, knjigu i nagradu poklon bon u vrijednosti od 1.500,00 kuna za prvo mjesto osvojila je Maja Zečević iz Kerestinca. Priznanje, knjigu i nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna za osvojeno drugo mjesto osvojila je obitelj Radošević iz Svete Nedelje.
Priznanje, knjigu i nagradu poklon bona u vrijednosti od 500,00 kuna za osvojeno treće mjesto osvojio je Željko Širanović iz Novaka. Iskrene čestitke svim dobitnicima želi Turistička zajednica, Grad Sveta Nedelja i tvrtka Svenkom.

Program Dana grada Svete Nedelje na jezeru Kipišće nastavio se uz koncert Jelene Rozge u prepunom šatoru.

U nedjelju 18. svibnja uoči blagdana Presvetog Trojstva gradonačelnik Dario Zurovec zajedno sa svojim suradnicima položio je vijenac ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima grada Svete Nedelje u čast poginulim braniteljima. Počast su odali i predsjednici braniteljskih i drugih Udruga s područja grada Svete Nedelje. Nakon misnog slavlja uslijedila je smotra povijesnih postrojbi i braniteljskih udruga. U nastavku pogledajte kako je bilo na ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Svete Nedelje.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite