OBAVIJEST JAVNIM NARUČITELJIMA

Kao nadležno resorno tijelo i nositelj Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Službe za digitalno gospodarstvo, obavještavamo sve javne i sektorske naručitelje kako slijedi.

Pojedini korisnici informacijskih posrednika upućivali su i dostavljali javnim i sektorskim naručiteljima obrasce u kojima je tražena suglasnost za zaprimanje eRačuna sukladno Zakonu o PDV-u.

Navedeno postupanje predstavlja protupravnu, obmanjujuću i zavaravajuću poslovnu praksu, budući se ne radi se o poslovnim odnosima dva poduzeća (business to business- B2B) koje regulira u smislu izdavanja računa pa tako i eRačuna Zakon o PDV-u, već se radi o odnosima s javnim naručiteljima i sektorskim naručiteljima odnosno javnoj nabavi (business to government – B2G).

Javni i sektorski naručitelji moraju zaprimati eRačune od 1.12.2018. godine, sukladno odredbama Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, a ne Zakonu o porezu na dodanu vrijednost, tako Vas ovim putem obavještavamo da ne dajte vaše suglasnosti ni na kakve obrasce za zaprimanje eRačuna, budući isto predstavlja zakonsku obvezu te suglasnost nije potrebna.

Za sve upite obratite nam se na adresu e-pošte: e-poslovanje@mingo.hr

 

Popratni dokumenti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite