Održana jubilarna 20. Svetonedeljska fišijada

Jubilarna 20. Svetonedeljska fišijada, tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija, održana je u nedjelju na obali jezera Rakitje, a okupila je 43 natjecateljska tima iz cijele Hrvatske i gotovo dvije tisuće posjetitelja.

Kako je tom prilikom istaknuo gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, riječ je o izuzetno važnom događanju. „Ovo je jedno veliko natjecanje za Svetu Nedelju, ali i za širu okolicu. U svojih 20 izdanja koliko je doživjela, ove godine imamo najveći broj prijavljenih ekipa, a vjerujem da će se trend rasta broja ekipa zasigurno i nastaviti. S turističkog i organizacijskog aspekta, ovo je najbolja organizacija do sada. S obzirom na broj ekipa i ljudi koje susrećem skoro na dnevnoj bazi, mogu reći da ovo nije tipično natjecanje nego prijateljsko druženje“, poručio je Zurovec.

Svi natjecatelji pripremali su fiš paprikaš od iste vrste ribe koju su osigurali organizatori manifestacije, Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Športsko ribolovno društvo Rak iz Rakitja, a pobjedu je odnio tim Shakespeare Strmec. Prema riječima Tomislava Vojvodića, člana pobjedničke ekipe, prvo mjesto nisu očekivali. „Drago mi je što smo opet pobijedili nakon šest godina. Imali smo strašnu veliku ekipu i dobru podršku, ali cijela bit ovog natjecanja nije pobjeda, nego druženje“, rekao je Vojvodić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Velike Kopanice, dok se na trećem mjestu našao tim iz Babine Grede. Uz besplatan fiš paprikaš za sve posjetitelje, za vrhunsku zabavu pobrinuli su se „Tamburaši za dušu“ i voditelj Davor Dretar-Drele. Također, u okviru bogatog programa održano je i natjecanje u starim pučkim igrama.

Podsjetimo, tijekom godina Svetonedeljska fišijada nametnula se kao izuzetno važan segment turističke ponude Grada Svete Nedelje, a uz natjecateljski dio, posjetitelje privlači besplatnom degustacijom fiš paprikaša skuhanog u najvećem hrvatskom kotlu od 600 litara te bogatom ponudom domaćih proizvoda i suvenira na štandovima.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite