Svečano otvorenje Dislociranog studija sestrinstva u Svetoj Nedelji

Danas je s početkom u 11,00 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje svečano otvoren dislocirani studij sestrinstva koji provodi Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Sveučilišta u Osijeku.

Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Aleksandar Včev, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku doc. dr. sc. Ivan Miloloža, voditelj studija sestrinstva prof. dr. sc. Igor Filipčić i koordinatorica studija Kristina Bosak.

Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanja. „Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim mikroprimjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinskim profesionalcima da se školuju, te im pružiti okvire za rast i usavršavanje. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom, jer ne želimo vidjeti kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Dislocirani studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima u Svetoj Nedelji već početkom listopada, u sklopu nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati a u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5, u Svetoj Nedelji.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Aleksandar Včev izrazio je svoje zadovoljstvo proširenjem programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. „Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišni grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je u pitanju administracija i provedba programa. Naši studenti imat će pristup najnovijim znanjima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirati na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinskim stručnjacima velika diljem svijeta“, istaknuo je dekan prof. Včev.
Voditelj studija prof. dr. sc. Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ koja je jedna od etabliranih zdravstvenih ustanova u kojima će studenti obavljati praktični dio školovanja, te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci, dok stručnost samog programa garantiraju i brojni drugi stručnjaci poput prof. dr. sc. Dragana Schwarza, dr.med., ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, koji je također dio ovog studija.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite