Svečano obilježen početak nastave studija Sestrinstva u Svetoj Nedelji

Danas je u prostorijama poliklinike Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedelji, svečano obilježen početak nastave dislociranog studija Sestrinstva u Svetoj Nedelji, diplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku. Zbog velikog interesa za Studij povećana je kvota upisa, te je dosad upisano 70 studenata.

Prijemu i obilježavanju početka nastave nazočili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Aleksandar Včev, ravnatelj Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ i voditelj studija prof. dr. sc. Igor Filipčić, te ravnatelj Radiochirurgije Zagreb prof. dr. sc. Dragan Schwarz.

Ovom prilikom gradonačelnik Dario Zurovec izrazio je zadovoljstvo što je baš ovaj Studij otvoren u Svetoj Nedelji, s obzirom na to da je i sam dijete zdravstvenih radnika. „Grad Sveta Nedjelja nikada nije imao sveučilište. Prvo smo imali razvijeno poduzetništvo, a Radiochirurgia se lijepo uklopila i napravila spoj poduzetništva i zdravstva. Radujem se što je politika u ovom slučaju radila u korist obrazovanja i što možemo biti na raspolaganju svima koji će zatrebati našu pomoć u ovom projektu“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

„Suradnja lokalne samouprave, poduzetništva u zdravstvu i visoko obrazovne ustanove danas pokreće nešto što treba Hrvatskoj, a to su Hrvatska – društvo znanja, sestre na fakultetskom nivou, buduće magistrice sestrinstva koje su se upisale na ovaj studij u Svetoj Nedelji.“ naglasio je prof. dr. sc. Aleksandar Včev. „Izuzetno mi je drago što se Studij otvara baš u Svetoj Nedelji, gradu čiji gradonačelnik ima viziju razvoja stvaranju pozitivnog ozračja za poduzetništvo i zdravstvo.“

Ravnatelj Radiochirurgije Zagreb prof. dr. sc. Dragan Schwarz pohvalio je brzinu i kvalitetu rada administracije u Svetoj Nedelji, te naglasio kako je ovo stvaranje inkubatora znanja. „Puno zahvata u medicini rade sestre, stoga vjerujemo da ćemo sa više edukacija pružiti još bolju kvalitetu liječenja našim pacijentima“ istaknuo je prof. dr. sc. Schwarz.

Polaznici Preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva osposobljeni su za samostalan rad u sustavu zdravstva, gdje imaju prepoznatljivo mjesto u vođenju zdravstvene njege na kliničkim odjelima, organiziranju zdravstvene njege u zajednici, dok su polaznici Diplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva kompetentni voditi nastavu iz područja zdravstvene njege, organizirati, analizirati i istraživati modele zdravstvene njege bolesnika, surađivati u kliničkom istraživačkom radu. S početkom u 15,00 sati službeno je u prostorijama Gradske uprave Grada Svete Nedelje započela teorijska akademska nastava.

Podsjetimo, dislocirani studij Sestrinstva otvoren je u rujnu ove godine, a predavanja će se, osim u prostorijama Radiochirurgie Zagreb (Dr. Franje Tuđmana 4, Sveta Nedelja), održavati i u prostorijama Gradske uprave Grada Svete Nedelje (Trg A. Starčevića 5, Sveta Nedelja).

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite