Održan je završni događaj projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta – Grad Sveta Nedelja

Danas, 17.10.2019. održan je Završni događaj projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta – Grad Sveta Nedelja. Završni događaj projekta organiziran je od strane Grada Sveta Nedelja i tvrtke Maxicon d.o.o. koja provodi uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom, informativno-obrazovne aktivnosti i promidžbu i vidljivost projekta.

Predstavnica tvrtke Maxicon d.o.o. pozdravila je sve prisutne u ime Grada Sveta Nedelja te naglasila da je projekt realiziran uz sufinanciranje iz Kohezijskog fonda EU sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, referentnog broja K.K.06.3.1.03.0111 u iznosu od 2.482.523,99 kn, što čini 85% prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava u iznosu od 15% vlastitog udjela prihvatljivih troškova i trošak neprihvatljivih troškova osiguran je iz proračuna Grada Sveta Nedjelja, a 84.375,65 kuna osigurala je Zagrebačka županija u 2019. godini za pokriće dijela vlastitog udjela korisnika u troškovima provedbe projekta.

Ispred Grada Sveta Nedelja uzvanicima se obratio gradonačelnik, gospodin Dario Zurovec, a nakon njega i izaslanik župana mr.sc. Stjepana Kožića, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu g. Nenad Babić.

Uz gradonačelnika Svete Nedelje, Daria Zurovca, završnom događaju prisustvovali su i Nenad Babić, pročelnik odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke Županije, te Zdenko Komorčec, predstavnik tvrtke EKO-FLOR PLUS d.o.o. koja će upravljati reciklažnim dvorištem.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je važnost ovog projekta koji su uspješno priveli kraju i prije zadanog roka, te kako će se Grad i građani od sada puno urednije baviti otpadom. Naglasio je da su djeca u Svetoj Nedelji pokazala zavidno znanje o razvrstavanju otpada, te da je ponosan što na takvim mladima svijet ostaje. „ Još jedan u nizu projekata preko kojeg smo došli do sredstava EU i nešto sredstava od Zagrebačke županije. Ovo je samo još jedan korak u nizu za održivo gospodarenjem otpadom, te vjerujem da je lokacija dobra za građane bez obzira u kojem dijelu grada žive“ rekao je Zurovec.

Nenad Babić pozdravio je nazočne i u ime Župana Zagrebačke županije, Stjepana Kožića, te naglasio kako je Sveta Nedelja sedmi grad u županiji koji je ispunio obveze koje je RH preuzela prilikom ulaska u EU. „Nije samo stvar volje već je potrebno napraviti infrastrukturu, nabaviti opremu za reciklažna dvorišta. Stoga i Županija pomaže sredstvima kako bi se uspjelo sve odraditi“.

Zdenko Komorčec rekao je kako će se na reciklažnom dvorištu u Svetoj Nedelji građani moći besplatno, te da je cilj spriječiti divlja odlagališta jer onečišćuju tlo, zrak i vodu što predstavlja opasnost za građane.

Tijekom provedbe projekta na području Grada provedene su informativno-obrazovne aktivnosti kojima su građani informirani o razvrstavanju otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će se zaprimati u reciklažnom dvorištu. U sklopu informativno-obrazovnih aktivnosti održane su edukativne radionice za djecu u DV „Slavuj“ te u OŠ Vladimira Deščaka i OŠ Sveta Nedelja.

Svoj doprinos Završnom događaju projekta, svojim radovima dala su djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz dječjeg vrtića ”Slavuj” čiji su radovi bili izloženi na prostoru reciklažnog dvorišta.

Reciklažno dvorište započet će s radom početkom 2020. godine, a radno vrijeme reciklažnog dvorišta biti će ponedjeljak/srijeda/petak od 8-15 h, utorak/četvrtak od 12-19 h te subotom od 8-13 h.

U reciklažnom dvorištu zaprimat će se i privremeno skladištiti sakupljene vrste otpada sukladno Dodatku IV. Pravilnika o gospodarenju otpadom (NN 117/17). Korištenje reciklažnog dvorišta besplatno je za sve stanovnike Grada Svete Nedelje uz predočenje osobne iskaznice.

Ovim događajem završen je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta Sveta Nedelja.

 

Sve informacije o projektu možete pratiti i na našoj novoj web stranici https://grad-svetanedelja.hr

Dodatne informacije o OPKK 2014-2020 i strukturnim fondovima dostupne su na http://opzo-opkk.hr i   https://strukturnifondovi.hr

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite