Održana konferencija za novinare povodom sutrašnje humanitarne utakmice

S početkom u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je konferencija za novinare u povodu održavanja humanitarne nogometne utakmice između veterana HNK Tigar Rakitje i Humanih zvijezda Hrvatske ’03, a ista će se održati u srijedu, 23. listopada 2019. godine s početkom u 16,00 sati. Održat će se u sklopu pokrenute humanitarne akcije posvećene životno ugroženoj djeci iz Udruge Kolibrići, djeci sa različitim medicinskim dijagnozama.

 Uvodnu riječ održao je Dražen Posavac, predstavnik HNK Tigar Rakitje istaknuvši kako mu je iznimno drago na podršci i realizaciji humanitarne utakmice, a zahvalio se Humanim zvijezdama Hrvatske ’03, Gradu Svetoj Nedelji i Sportskoj zajednici Grada Svete Nedelje. Tom prigodom, pozvao je sve na sutrašnju utakmicu kako bi bili podrška malim ,,Kolibrićima”.

 Ivana Hajdinjak, predstavnica Udruge ,,Kolibrići” objasnila je da su djeca ,,Kolibrići” vitalno ugrožena djeca sa različitim medicinskim dijagnozama poput spiralne mišićne atrofije, raznih genetskih poremećaja i mnogih drugih dijagnoza. Djeca su ovisna o cjelodnevnoj roditeljskoj skrbi. Većina djece ne može se samostalno kretati, govoriti, udisati i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu. Osnovna zadaća udruge je sudjelovanje i organizacija raznih humanitarnih aktivnost, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku raznih medicinskih pomagala koja su djelomično pokrivena te se nalaze na listi HZZO-a ili se ne nalaze na istoj. Zahvalila se Draženu Posavcu na realiziranoj ideji i svima koji su odlučili podržati ovu humanitarnu akciju, gradonačelniku Svete Nedelje na pokroviteljstvu, a ovim putem pozvala je sve da se pridruže sutrašnjoj utakmici i time podrže ,,Kolibriće”.

 Miroslav Bičanić, predstavnik Humanih zvijezdi Hrvatske ’03 zahvalio se gradonačelniku Svete Nedelje na podršci tijekom provedbe humanitarne akcije. Istaknuo je nekoliko poznatih imena koja će zaigrati na nogometnom terenu u Rakitju, a neka od njih su: Goran Vlaović, Amir Kazić Leo, Boris Živković, Davor Dretar Drele i drugi. Naglasio je kako će na samoj utakmici igrati i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec. Branko Stupar, predstavnik Humanih zvijezdi Hrvatske ’03 naglasio je kako je ovo već 130 organizirana humanitarna utakmica. Tom prigodom, još jednom je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje pozdravio je prisutne i istaknuo kako je zdravlje ključan faktor te da svi koji su u prilici pomognu djeci, ,,Kolibrićima”. ,,Sport je lijepi alat kako bi pomogli onima kojima je pomoć. Drago mi je da smo mogli izaći u susret i podržati hvalevrijednu akciju. Naglasio bih da će humanitarne akcije uvijek biti podržane od strane Grada Svete Nedelje i ureda gradonačelnika” istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje. Također, još jednom pozvao je sugrađane i sve ljude dobre volje da se prisustvuju sutrašnjoj humanitarnoj akciji i time pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite