Održana humanitarna utakmica

U Rakitju je odigrana humanitarna utakmica između HNK Tigra Rakitje i Humanih zvijezda Hrvatske ’03, čiji je ponosni pokrovitelj bio Grad Sveta Nedelja. Gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenik gradonačelnika Davor Nađi igrali su nogomet, a neka od poznatih imena na terenu bila su Goran Vlaović, Amir Kazić Leo, Luka Vidović, Darko Čordaš, Mario Švigir, Tomislav Mikulić, Vjekoslav Škrinjar. Tom je prilikom Grad Sveta Nedelja donirao 10 lopti.

Gradonačelnik Dario Zurovec rekao je kako je uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, tu i jedna od najvažniji stvari na svijetu, a to je pomoć. Ovoga puta to je udruga Kolibrići koja brine o djeci sa posebnim potrebama. „Prikupili smo danas novac za njihovo liječenje, te mi je iskreno drago da sam mogao sudjelovati na takvom događanju. Vidim da se puno ljudi skupilo i skupili smo dosta novaca, a ovim putem pozivam sve ljude dobre volje i velikog srca da i dalje sudjeluju u tome“, naglasio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Goran Vlaović, bivši Vatreni, koji je već dugi niz godina aktivan u udruzi Humane zvijezde Hrvatske ’03, rekao je da sam naziv udruge govori čime se i kako dugo udruga bavi. „Rado se odazivam, kad god mi obveze dozvoljavaju, s namjerom da svojim dolaskom doprinesem prikupljanju sredstava posebno za djecu“, rekao je Vlaović.

Organizator ove hvalevrijedne akcije je HNK Tigar Rakitje u suorganizaciji s udrugom Humane zvijezde Hrvatske ’03 i Sportskom zajednicom Grada Svete Nedelje. Kako nam je rekao Dražen Posavac, Voditelj škole nogometa u HNK Tigar Rakitje, koji je ujedno i član udruge Humane zvijezde Hrvatske ’03, rijetkost je da Humane zvijezde izgube utakmicu te da mu je drago da se to dogodilo danas na utakmici za koju je sam došao na ideju u svrhu prikupljanja sredstva za udrugu Kolibrići. „Zadovoljan sam odazivom i prikupljenim sredstvima i nadam se da ovo nije zadnja takva utakmica koja će se odigrati u Rakitju“ istaknuo je Posavac.

Prodajom ulaznica prikupljeno je preko 12.000 kn dok su ostatak sredstava donirali poduzetnici s područja grada Svete Nedelje. Sav prihod u iznosu od 22 tisuće kuna namijenjen je udruzi Kolibrići koja je osnovana krajem 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem osiguravanja i poboljšavanja osnovnih životnih uvjeta. „Osnovna je zadaća Udruge, organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja“, rekla je Ana Alapić, predsjednica udruge Kolibrići.

Među Kolibrićima su i Filip Hajdinjak i Ivana Gabriša s područja grada Svete Nedelje.

Podsjetimo, udruga Humane zvijezde Hrvatske 03 kroz brojne utakmice prikuplja sredstva za djecu s posebnim potrebama, slabijeg imovinskog stanja i bez roditeljske skrbi. Članovi Udruge poznati su sportaši, odnosno nogometaši, glazbenici, glumci… Tijekom 15 godina djelovanja odigrali su 125 nogometnih utakmica i prikupili više od osam milijuna kuna pomoći.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite