Sveta Nedelja dobila prestižni status Grad prijatelj djece

Dana 19.11.2019. godine u staroj Gradskoj vijećnici Grada Zagreba, Sveta Nedelja dobila je prestižni status „Grad Sveta Nedelja – prijatelj djece“, a zaključak je to Središnjeg Koordinacijskog odbora kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF – a za Hrvatsku, Udruge gradova u RH, Udruge općina u RH, Hrvatske zajednice županija te predstavnici grada Zagreba i Velike Gorice.

Plaketa ove prestižne titule uručena je gradonačelniku Svete Nedelje, Dariju Zurovcu. Impozantno je to što je Koordinacijski odbor za provedbu akcije osnovan u mjesecu prosincu 2017. godine.

Također, Gradu Svetoj Nedelji uručena je Povelja za uspješno provedenu NAJ – AKCIJU 2019. godine pod nazivom ZA MAKSA MAKSIMALNO, a uručena je gradonačelniku i članovima Koordinacijskog odbora za provedbu akcije.

Humanitarna akcija ZA MAKSA MAKSIMALNO održana je 2018. godine u organizaciji Judo kluba Sakura kojom se prikupljala pomoć za teško oboljelog člana kluba, dvanaestogodišnjeg dječaka Maksa koji je obolio od limfoblastičnog limfoma.

Za ostvarenje statusa bilo je potrebno ostvariti zahtjeve u ukupno deset programskih područja, izraditi godišnje programe i planove za ostvarivanje Akcije, osigurati namjenska sredstva za razvoj, zaštitu i odgoj djece, pružiti podršku i potporu udrugama koje imaju programe za djecu i uključivanje djece, uključiti djecu u pripremu odluka koje se na njih odnose, osigurati preduvjete da djeca žive u sigurnom i zdravom gradu, osigurati zdravlje djece, pružiti djeci odgoj i obrazovanje, osigurati socijalnu skrb za djecu, pružiti djeci kulturne i sportske sadržaje, osmisliti za djecu slobodno vrijeme i rekreaciju te pružiti pomoć i podršku roditeljima u skrbi i odgoju djece.

,,Izuzetno sam ponosan i sretan što je Sveta Nedelja stekla počasni status. Intenzivno smo radili kako bi prikazali koliko naš grad ulaže za djecu te što sve planiramo realizirati. Dobivanjem počasnog statusa naš posao nije završen, već se nastavlja. Ovo je nastavak jedne kvalitetne i zdrave komunikacije između naših najmlađih i odraslih stanovnika. Smatram da Grad zajedničkom komunikacijom udruga, volontera, ustanova i institucija može stvoriti puno pozitivnih promjena. Sa svojim suradnicima, posvetio sam se unaprjeđenju odgoja i obrazovanja, kulture, sporta i rekreacije, zdravlja i socijalne skrbi. Svjestan sam da u daljnjem radu moramo biti još bolji, a nastavljamo ulagati u djecu i mlade. Ponosan sam na naš Koordinacijski odbor koji je marljivo radio, trudio se, što je potaknuo stvaranje zajedništva odraslih u kreiranju programa za djecu. Ponosan sam i na naše kulturne i sportske udruge koje rade sa djecom i za djecu te ustanove koje brinu o istima. Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli dobivanju statusa ,,Sveta Nedelja – Grad prijatelj djece”, a zahvaljujem se i vama što se prepoznali naš trud’.

Predsjednica Koordinacijskog odbora za provedbu akcije, Sabrina Pejić naglasila je da timski rad, suradnja i proaktivnost u ostvarenju potreba djece Svete Nedelje donose rezultat, a da je ovaj status jedan od njih.

Pohvale Gradu Svetoj Nedelji uputila je i članica Saveza društva ,,Naša djeca” Hrvatske Gordana Šoltić Siladi koja je istaknula kako je Sveta Nedelja koja broji 3905 djece i mladih do 18 godina izdvojila gotovo 14 milijuna kuna u 2019. godini za poboljšanje uvjeta života mladih, a samo za izgradnju objekata za potrebe djece uloženo je 7 i pol milijuna kuna. Tom je prilikom pohvalila i mnogobrojne programe koje provodi jedinica lokalne samouprave u suradnji sa školama poput preventivnih programa za djecu i mlade, te programe koje provode sportske i kulturne udruge. “Grad Sveta Nedelja  lijepo je mjesto nadomak metropole, grad je prirodne ljepote i baštine koja priča povijest grada. Grad je poduzetništva, rastućeg turističkog potencijala, ali prije sve grad je sretne djece” zaključila je Gordana Šoltić Siladi.

Akcija omogućuje stvaranje zajedništva odraslih u kreiranju programa za djecu, međusektorsku suradnju, aktivnu participaciju djece u zajednici, povezivanje gradova i općina koji imaju zajednička opredjeljenja za djecu te utjecaj na definiranje nacionalne strategije u korist djece.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite