10. Rally Show Sancta Domenica 22.-24. 11.2019.!

U utorak 19. studenog održana je konferencija za medije povodom desetog jubilarnog Rally Showa Santa Domenica, koji će se održati od 22. do 24. studenog 2019. godine. Konferenciji su prisustvovali Daniel Vojvodić, predsjednik organizacijskog odbora RRSDa, Daut Damarija, direktor RSSDa, Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika Grada Sveta Nedelja, Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice RH, Ivan Prgomet, voditelj turističkog informacijskog centra u sklopu Turističke zajednice Grada Sveta Nedelja, Nenad Lončarić, višestruki prvak Hrvatske u rallyu i Sandi Cenov, pjevač i strastveni motociklist.

Grad Sveta Nedelja i Savršćak pokraj Samobora ugostit će 90 natjecateljskih ekipa iz cijele Europe, a očekuje se više od 10 tisuća posjetitelja iz više od 15 država. Za razliku od proteklih godina, ove će se cjelokupni program odvijati u Savršćaku, s iznimkom ceremonijalnog starta koji će se održati u Svetoj Nedelji u subotu 23.11. u 19 sati, kada će se birati i startne pozicije rallya.
„Ruta kojom vozimo na stazi u Savršćaku u 10 godine niti jednom nije bila identična. To nije bilo našom voljom, već samom koncepcijom tog područja na kojem se eksploatira šljunak i svake godine nas dočeka neka nova trasa. Najviše zahvaljujem tim ljudima sa šoderice Horvat, Draclin i Belak koji su naši motivatori i koji nas podržavaju – izjavio je Daniel Vojvodić, predsjednik organizacijskog odbora.

Upravo je grad Sveta Nedelja od samog početka pružao veliku potporu ovom događaju, istaknula je Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika grada Sveta Nedelja: „Velika nam je čast što možemo čestitati desetu jubilarnu godišnjicu ovoj manifestaciji. Kombinacija svega onoga što su uspjeli ugraditi u ovu trku i učiniti je ovako atraktivnom ima pozitivne učinke na promociju našeg grada i na tome zahvaljujem svima u organizaciji.“ Promocija ovog događaja koja traje cijelu godinu imala je odlične rezultate i za turizam Svete Nedelje, a neki smještajni kapaciteti rezerviraju se i godinu naprijed u iščekivanju novog RRSDa.

Rally Show Santa Domenica počinje u petak 22.11. otvaranjem servisnog parkirališta i velikim RRSD Partyem na Savršćaku, gdje će se neformalno družiti svi sudionici rallya. Službeni dio kreće dan poslije, u subotu 23.11., kada se izdaju putne knjige, startni brojevi i verificiraju dokumenti. U 13 sati na rasporedu je upoznavanje staze Shakedowna, nakon čega slijedi sami Shakedown u 14 sati, koji će potrajati do 16:30h. Objava startne liste za ceremonijalni start bit će na web stranicama RRSDa, dok objava startne liste za natjecanje slijedi na istoj lokaciji nakon ceremonijalnog starta u Svetoj Nedelji.

Glavni dio natjecanja održat će se u nedjelju 24.11., kada će se od 7 do 17 sati sav dio oko Savršćaka zatvoriti za promet. Na rasporedu su četiri brzinska ispita – prvi kreće u 8 sati, zatim slijedi drugi u 10 sati, treći u 12:30h i četvrti u 14:30h. Staza je duga 8.630 metara i uključuje osam skokova, a o svemu na stazi će se brinuti 90 sudaca, zaštitara, mjeritelja i redara. Po završetku nas očekuje objava neslužbenih rezultata, nakon čega će se održati sjednica Sportske komisije i objava službenih rezultata. Podjela nagrada planirana je u 17 sati na servisnom parkiralištu.
Kako je istaknuo Daut Damarija, direktor Rally Showa Santa Domenica „Ovo je rally show, a ne sistemsko natjecanje. Uvijek se održava na kraju sezone i u istom terminu i želimo da takvim i ostane. Želimo da ovo natjecanje bude zanimljivo svima – natjecateljima koji imaju želju nadmetati se međusobno, gledateljima koji uživaju u ovom sportu, medijima koji to prate i sponzorima koji u tome vide svoj interes, a da sve bude po najvišim FIA standardima po pitanju sigurnosti. To smo i postigli i želimo da i dalje ostane veliki rally show.“

Rally Show Santa Domenica poznat je i po tome što omogućuje takozvane „taxi vožnje“ za one koji žele iskusiti vožnju u rallyu automobilu na pravoj rally stazi. Upravo će zbog toga ova godišnjica biti posebna i za Nenada Lončarića, višestrukog prvaka Hrvatske i prvog osvajača nagrade „Zlatna kaciga“: „Na samom početku ovo smo natjecanje zamislili tako da bude jeftinije, atraktivnije i dostupnije mladima, a danas imamo svjetski poznate vozače i skupe automobile. Ja sam nastupio na svih devet dosadašnjih natjecanja, a moja kći, koja je odrasla uz ovaj rally show, jednom davno je zaželjela da je s navršenih 16 godina provozam upravo na Savršćaku. Eto, došao je i taj dan.“

Neka od zvučnih rally imena čiju ćemo vožnju imati priliku gledati na desetom RRSDu su Andreas Aigner (Fabia RS), prvak svijeta 2008. godine, sa suvozačicom Ilkom Minor, Péter Ranga (Fabia R5), pobjednik RRSDa 2017. godine i njegov suvozač Adam Fodor, Beppo Harrach (Fiesta R5 MKII), četverostruki pobjednik Rally Showa Santa Domenica i suvozač Dominik Jahn. Upravo će Harrachov novi automobil, imati svjetsku premijeru na ovom rally showu, na kojem će nastupiti 28 različitih marki trkačih automobila, od kojih će njih čak 15 biti „R5“.
Jedan od onih koji je svoje prve rally kilometre prošao na RRSDu je i pjevač Sandi Cenov. Nakon što je prošle godine odabrao jaki trkači automobil kojeg nije mogao kontrolirati, ove se godine na stazu vraća u nešto prikladnijem aranžmanu. „Čovjek ne zna koliko je to brzo dok ne sjedne u trkači auto. Svima savjetujem neka probaju pa će promijenit mišljenje. Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, a s obzirom da sam prošle godine uživao i u vožnji i u druženju s ostalim sudionicima, jedva čekam ovogodišnji show na kojem sam obećao čak i skočiti s automobilom. Vidjet ćemo kako će to završiti.“

Novost ove godine je i Memorijal Roberta Vojvodića, koji će se obilježiti dodjelom nagrade posadi koja će realizirati rekordno vrijeme brzinca u bilo kojem trenutku.
Svi posjetitelji i predstavnici medija zamoljeni su da posebnu pozornost obrate na sigurnost na stazi u svakom trenutku! Prilikom akreditacije svi novinari dobit će označene prsluke koje moraju nositi tijekom cijelog trajanja rallya na označenim dijelovima staze. Prsluci su numerirani i zabranjeno ih je proslijediti drugoj osobi. Izričito je zabranjeno postavljati opremu za snimanje na tlo na stazu ili potencijalnu putanju natjecateljskog automobila, kao i ležanje i stajanje uz samu stazu. Sigurnosni propisi, kao i sve ostale informacija vezane za Rally Show Santa Domenica dostupni su na web stranici www.RallySantaDomenica.com

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite