Folklornom ansamblu Sveta Nedelja i istaknutim judašima Mateju Dutkoviću i Lani Juric  uručena Javna priznanja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Hršak danas je svečano primio članove Folklornog ansambla Sveta Nedjelja i dva istaknuta člana Judo kluba Okami Mateja Dutkovića i Lanu Jurić povodom dodjele Javnih Priznanja Grada Svete Nedelje.

Priznanje za izvanredan uspjeh za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za uzrast U14 u kategoriji do 46 kg gradonačelnik je dodijelio Mateju Dutkoviću, članu Judo kluba Okami. Matej je prvak Zagrebačke županije u uzrastu U15 – 55 kg treću godinu za redom. Ove godine sudjelovao je na 17 turnira nastupivši u svojoj dobnoj skupini, ali i u kategorajama starijih uzrasta. Odradio je 74 borbe i osvojio 17 odličja. Priznanje za izvanredan uspjeh za također osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za uzrast mlađih kadeta U16 u kategoriji do 46 kg gradonačelnik je dodijelio Lani Juric. Uz to, Lana nosi titulu prvakinje Zagrebačke županije u dobnoj skupini U14 do 57 kila. U sezoni 2019. sudjelovala je na 12 natjecanja i borila se u 42 borbe, od kojih je osvojila 9 medalja. Uz Priznanja dodijeljena im je i novčana nagrada.

Zahvalnica Grada Svete Nedelje dodijelio je udruzi Folklorni ansambl Sveta Nedelja za sveukupni rad i zasluge u promicanju kulturne i folklorne baštine Grada Svete Nedelje. FA Sveta Nedelja plesnu sezonu 2018./2019. obilježila je mnoštvom nastupa, kako u Republici Hrvatskoj, tako i van granica Lijepe Naše. Potrebno je istaknuti dvije velike inozemne turneje na kojima su predstavili Grad Svetu Nedelju, a to su turneja u Sharjahu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima i turneja u gradovima Sant Julia de Loria i Andorra la Vella u kraljevini Andori. U Sharjahu su boravili 7 dana te imali 19 nastupa na 7 različitih lokacija odnosno izveli su sveukupno 415 minuta programa. Unutar FA Sveta Nedelja djeluje nekoliko sekcija: reprezentativni ansambl, veteranska sekcija, dječja plesna sekcija, mlađi tamburaški orkestar, stariji tamburaški orkestar i pučki pjevači, a sveukupno broje 70 članova. Uz Zahvalnicu dodijeljena im je i novčana nagrada.

Gradonačelnik Dario Zurovec od srca je čestitao predsjednici i članovima Folklornog ansambla Sveta Nedelja, kao i judašima Mateju Dutkoviću i Lani Juric. „Iznimno mi je drago da danas mogu uručiti priznanja i s područja kulture i s područja sporta. Folklorni ansambl Sveta Nedelja svojim nas je nastupima promovirao diljem svijeta, time jasno pokazavši od kolike je važnosti očuvanje kulturne i folklorne baštine. Čestitam vam na svim nastupima koje ste odradili ove plesne sezone, posebice onim međunarodnim. Da se trud i zalaganje uvijek isplate, pokazali su nam Matej Dutković i Lana Jurić. Čestitam vam na osvajanju Prvenstva Hrvatske, jer biti 3. u svojoj kategoriji na razini države nevjerojatan je uspjeh. Ovim priznanjem želim vam pokazati da pratimo vaš rad i cijenimo trud, a mnoštvo uspjeha želim vam i u razdoblju koje je pred vama“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec. Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite