Prijem učenika 3.b razreda OŠ Sveta Nedelja u sklopu projekta „Istraživanja dječjih prava“

Danas je održan svečani prijem učenika 3.b razreda Osnovne škole Sveta Nedelja i njihove učiteljice Sandre Vuk u sklopu projekta „Istraživanja dječjih prava“. U Gradskoj vijećnici učenike i njihovu učiteljicu dočekali su i primili  gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Učenike i profesoricu srdačno je pozdravio gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, a učenici su, nakon prezentacije projekta zbog kojega su i pristigli u Gradsku vijećnicu, postavljali pitanja gradonačelniku. Jedna od pitanja bila su planira li Grad Sveta Nedelja sufinancirati projekt Škole u prirodi, da li postoji mogućnost nabavke pametne ploče za njihov razred ili zašto u školskoj knjižnici ponekad nema dovoljno knjiga. Gradonačelnik je istaknuo da će svakako razmotriti zahtjeve za sufinanciranjem Škole u prirodi i moguće nabavke pametne ploče, a učenicima je pokazao projekt nove gradske knjižnice. Također su, uz pitanja predviđena projektom, bili slobodni postaviti gradonačelniku i pitanja osobne prirode. Tako ih je najviše zanimalo koliko gradonačelnik ima godina i kako to da se odlučio za profesiju gradonačelnika i na koji se način to postaje.

Predsjednica 3.b razreda Osnovne škole Sveta Nedelja Ema Ana u ime razreda je uručila  gradonačelniku i prigodan poklon koji je sama naslikala.

Osnovna namjena projekta „Istraživanja dječjih prava“ je poticati osobni i socijalni razvoj u smjeru društveno korisne i odgovorne osobe, te usmjeravati učenike u zdrave aktivnosti za njihov tjelesni, psihički i duhovni rast. Način realizacije projekta je kroz zanimljive aktivnosti učiti o djetinjstvu, poticati učenike na socijalno zrela ponašanja, na prihvaćanje različitosti, te na međusobno pomaganje i uvažavanje.

Djeca imaju svoja prava i trebaju naučiti kako ih cijeniti, ali i koristiti. Da bi se to postiglo, škole omogućuju širok raspon iskustva učenja o pravima djeteta. Djeca svoja prava primjenjuju kako u školi, tako i u svakodnevnom životu.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite