Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO OBRANE
ZAGREB

POZIV
ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

 

Temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani („Narodne novine“ broj: 73/13, 75/15, 27/16, 110/17., 30/18 i 70/19) POZIVAMO SVE MUŠKE OSOBE, HRVATSKE DRŽAVLJANE, ROĐENE 2002. GODINE I STARIJIH GODIŠTA KOJI DO SADA NISU UVEDENI U VOJNU EVIDENCIJU, a imaju prebivalište na području Grada Samobora i Grada Svete Nedelje da se jave u Gradsku vijećnicu Grada Samobora (Trg kralja Tomislava 5, Samobor) poradi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljat će se 17. ožujka do 18. ožujka 2020. godine, u vremenu od 09,00 do 14,30 sati.

Poradi uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu, MBG i OIB.

Osobe na koje se odnosi ovaj poziv obvezne su se odazvati, bez obzira da li su dobile pojedinačni poziv, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati Područnom odsjeku za poslove obrane Zagreb-Zapad.

Uvođenje se također može obaviti i u sjedištu Područnog odsjeka za poslove obrane Zagreb-Zapad, na adresi Zagreb, Sigetje 2, u vrmenu od 24. ožujka do 09. travnja 2020. godine od 08,30 do 14,30 sati.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza uvođenja u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljnije informacije o mjestu i vremenu uvođenja u vojnu evidenciju možete pronaći na www.morh.hr.

 

Popratni dokumenti

Poziv-vojna-evidencija.pdf
Poziv za uvođenje u vojnu evidencijuPoziv-vojna-evidencija.pdf (56.9 KB)
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite