Obilježena je 19. obljetnica Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” u Rakitju

U vojarni “Vitez Damir Martić” u Rakitju danas je obilježena 19. obljetnica Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

Uz obitelj skupnika Josipa Briškog, pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga smrtno stradalog u misiji Odlučna potpora (Resolute support) u Afganistanu po kojem je Središte dobilo ime, svečanosti su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Tomislav Ivić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Boris Šerić, zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak i drugi vojni i civilni uzvanici i gosti.

Izaslanik ministra obrane tom je prigodom istaknuo kako Hrvatska vojska, osim što čuva suverenost, neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, sudjeluje u očuvanju svjetskog mira. Budući da u sudjelovanju u međunarodnim vojnim operacijama zadaće postaju sve složenije i zahtjevnije, rekao je izaslanik ministra, kvalitetnom obukom potrebno je u što većoj mjeri smanjiti vjerojatnost nastanka bilo kakvih neželjenih događaja. “Velika odgovornost za sigurnost vojnika nalazi se u rukama svih obučnih središta Hrvatske vojske, među kojima je i Središte za međunarodne vojne operacije. Upravo na ovakvim obukama, hrvatski vojnici dokazuju visoku razinu obučenosti, psihofizičke spremnosti, dokazuju iznova svoju hrabrost i odgovornost, što je garancija za uspješno izvršenje svih postavljenih zadaća”, naglasio je državni tajnik Ivić.

Zahvalivši se svim pripadnicima Središta na višegodišnjem predanom radu, general Jurković u obraćanju se prisjetio tragično preminulog skupnika Briškog, prvog poginulog pripadnika Hrvatske vojske u misiji. “Nekima je možda nespojiva kombinacija vojnika i mirovnjaka, no vi ste tijekom proteklih 19 godina upravo svojim djelovanjem pripremili vojnike, dočasnike i časnike da budu promicatelji mira, tolerancije, suživota, ljudskih prava, načela pravednosti i demokratskih vrijednost u kriznim i sukobom zahvaćenim područjima širom svijeta”, rekao je Jurković i dodao kako Hrvatska vojska neprestano razvija svoje međunarodne aktivnosti; planiraju se nova područja suradnje te se time postavljaju novi zahtjevi po pitanju obuke i pripreme pripadnika HV-a za odlazak u misije i operacije.

Zapovjednik SzMO “Josip Briški” brigadir Ivan Miloš istaknuo je važnost Središta u organizaciji priprema za sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim operacijama, provedbi preduputnih obuka i njihovom nadzoru te najavio kako će Središte od 1. ožujka ponovo biti sastavni dio Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”. U sklopu obilježavanja obljetnice, na grobu skupnika Briškog položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zaslužnim pripadnicima Središta za međunarodne operacije “Josip Briški” uručene su pohvale i nagrade.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite