Posjet dječjem gradskom vijeću Grada Jastrebarskog

U nedjelju 8. ožujka 2020. godine dječje vijećnice i vijećnici Svete Nedelje uputili su se u pojest gradu Jastrebarskom. U gradskoj vijećnici Grada Jastrebarskog srdačno ih je primila voditeljica dječjeg vijeća Grada Jastrebarskog. Dječji vijećnici pobliže su se upoznali te razmijenili iskustva, a vijećnici Svete Nedelje obradovali su ih predavši im poklone koje su pripremili. Svetonedeljski dječji vijećnici potrudili su se te su izradili slike koje simboliziraju upoznavanje i prijateljstvo dvaju gradova, čestitke povodom Dana žena te slatkiše.

Nakon kratkog upoznavanja, uslijedila je interaktivno predavanje i radionica o psihičkim poremećajima kod djece i odraslih. Psihički poremećaji djece i adolescenata mogu na različite načine kao tjelesni simptomi i bolesti, poremećaji kontrole sfinktera, poremećaji govora i hranjenja, smetnje učenja i prilagođavanja, zloupotreba psihoaktivnih tvari sve do suicidnih ponašanja, poremećaja ličnosti i prevazivnih razvojnih poremećaja. Kako se odnositi prema djeci i osobama koje imaju jedan od problema, kako se ista ta djeca osjećaju u društvu te što je ispravno, naučili su pomoću radionice. Dječji vijećnici dvaju gradova podijelili su se u timove, a nakon izvlačenja šarenih papirića i zadataka uslijedila je zabavna i poučna igra.

Nakon održanog predavanja i radionice dječji vijećnici uputili su se u Gradski muzej i galeriju Jastrebarsko. Gradski muzej i galerija smješteni su u reprezentativno preuređenoj zgradi stare gradske vijećnice građenoj 1826. godine. U muzeju se čuva arheološka, kulturno-povijesna i etnografska baština jastrebarskog kraja. Ovdje je izložena i glasovita “bula” – povelja kralja Bele IV kojom je 12. siječnja 1257. godine Jastrebarsko dobilo status slobodnog kraljevskog grada.

Nakon razgledavanja, dječji vijećnici Svete Nedelje uputili su se u svoj grad bogatiji za još jedno novo iskustvo i stečeno prijateljstvo!

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite