PREPORUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA SVETE NEDELJE

Na temelju Zaključka o javnim okupljanjima na području Zagrebačke županije od 12. ožujka 2020. godine, u vrijeme provođenja mjera zaštite od širenja korona virusa, Stožer Civilne zaštite Grada Svete Nedelje donosi mjere i preporuke za suzbijanje širenja virusa COVID-19.

Do daljnjega odgađaju se sva javna okupljanja bez obzira na broj sudionika i veličinu okupljanja. Ukoliko organizatori ipak odluče održati okupljanje unatoč preporuci Županijskog i Gradskog Stožera civilne zaštite, dužni su provesti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i nadležnih institucija. Organizatori ujedno preuzimaju punu odgovornost za sigurnost sudionika i posjetitelja javnog okupljanja. Od danas Županijski stožer civilne zaštite ne izdaje suglasnosti za održavanje javnih okupljana na području Zagrebačke županije.

U skladu s naputcima i mjerama Nacionalnog i Županijskog stožera napominjemo kako su dosad  na području našeg grada u svim javnim prostorima gdje se okuplja ili zadržava veći broj ljudi (zdravstvene ustanove, škole, vrtići, pošte, Crkva,  Gradska uprava, Turistička zajednica, Komunalno poduzeće, te autobusne stanice) postavljeni plakati o zaštiti i preventivnim mjerama po pitanju Korona virusa te plakati o pravilnom pranju ruku. Sve mjere i preporuke nadalje se prate, kao i cjelokupni razvoj situacije uzrokovane virusom COVID-19.

Školama i vrtićima  Grad Sveta Nedelja je osigurao dovoljnu količinu dezinfekcijskog sredstva za pojačano provođenje higijenskih mjera. Društveni domovi i objekti u vlasništvu grada redovito se čiste i održavaju dezinfekcijskim sredstvima.

Svjesni trenutne zdravstvene situacije, kako bismo omogućili građanima obavljanje važnih poslova iz nadležnosti Gradske uprave, a ujedno im osigurali veći sigurnost i zaštitu u vezi sa širenjem virusa COVID-19, pozivamo građane  ukoliko nije nužan osobni dolazak da koristite usluge Gradske uprave putem telefona, e-maila i po potrebi mobitela i faksa. Akte i dokumente je moguće predati putem e-maila, jer će i na taj način proći istu administrativnu proceduru kao da je predan osobno na urudžbeni zapisnik. Kontakti Upravnih odjela i svih njihovih službenika, dostupni su na internet stranicama Grada Svete Nedelje https://grad-svetanedelja.hr/. Također obavještavamo da se do daljnjega odgađaju Otvorena vrata gradonačelnika. Isto se odnosi i na Turističku zajednicu Grada Svete Nedelje i Turističko-informativni centar.

Nadalje, komunalno poduzeće Svenkom uz dosad pojačane preventivne mjere u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19. postavio je  u svim poslovnim prostorima Svenkoma, ulazu u mrtvačnicu i u javni sanitarni čvor na groblju dezinfekcijska sredstva. Od danas se mole  stranke da ne dolaze u prostorije komunalnog poduzeća Svenkom, već da prvo sve upite zatraže telefonom ili e-mailom (01/3335-437, pitanja@svenkom.hr ), a izvan radnog vremena osiguran je dežurni telefon (01/3335-437). Također, ispraćaji na Gradskom groblju u Svetoj Nedelji obavljaju se samo u krugu uže obitelji. Ovom prilikom molimo odgovorno ponašanje prilikom izražavanja sućuti u smislu izbjegavanja rukovanja i pridržavanje svih mjera i preporuka. Prodaja na Svetonedeljskoj seljačkoj tržnici također se do daljnjega odgađa.

Županijski stožer apelira na stanovnike Zagrebačke županije da u slučaju sumnje na Korona virus ne dolaze osobno u domove zdravlja i hitne medicine već da prema ranije objavljenim uputama kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa koji će u slučaju potrebe osigurati prijevoz pacijenata. Dežurni broj pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije je 099/4827486. Zasad vrijede sve prijašnje preporuke i upute o dolasku u ambulante ili zdravstvene stanice.

Sve institucije na području grada (javne institucije, privatna poduzeća, vjerske ustanove…) dužne su pratiti  razvoj situacije i informirati se u vezi s virusom  COVID-19, pratiti naputke koji se odnose na njihova područja djelovanja, te sukladno tome postupati i obavještavati svoje djelatnike.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite