Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 23. ožujka 2020. godine Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zabrana se ne odnosi na:

a)promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,

b)dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,

c)izvješćivanje javnosti,

d)stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrbi

e)iz vitalnih obiteljski razloga,poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrebština,

f)putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće,

g)žurne i operativne službe koje sudjeluju od sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjerevaju i potpisuju:

za okolnosti pod a), b), c), f) i g) odgovorne osobe u pravnoj osobi

za okolnosti pod d) izabrani liječnik obiteljske medicine

za okolnosti pod e) nadležni stožer civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje izdaje propusnice za odlazak i povratak s mjesta prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrebština. Za izdavanje propusnice potrebno je poslati zahtjev na e-mail adresu pitanja@grad-svetanedelja.hr ili najaviti se telefonski na brojeve 099/8517-960 ili 099/5827-501 svakim radnim danom isključivo od 09,00 do 13,00 sati. Propusnica se može preuzeti nakon telefonske najave i u dogovoru sa službenikom na adresi Gradske uprave ili dostaviti na e-mail adresu podnositelja zahtjeva.

Još jednom apeliramo na građane da maksimalno ograniče svoje kretanje i da opskrbu hranom i potrepštinama ukoliko je potrebna, ne obavljaju u drugim mjestima ukoliko to zaista nije nužno. Na području Svete Nedelje građani se normalno mogu kretati uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Cijeli tekst odluke moguće je preuzeti u privitku. Odluku stupa na snagu danom donošenja.

 

Popratni dokumenti

Odluka-o-zabrani-napuštanja-prebivališta....pdf
Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivalištaOdluka-o-zabrani-napuštanja-prebivališta....pdf (74.1 KB)
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite