Naputak Nacionalonog stožera CZ RH o izvješćivanju javnosti!

Stožeri civilne zaštite na razini jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave zapimili su danas naputak o načinu izvješćivanja javnosti koji prenosimo u cijelosti:

“Praćenjem izvješćavanja javnosti od strane stožera civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvidna je neujednačenost podataka o kojima javnost izvještava Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, s jedne strane, s podatcima koje iznose stožeri jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a time i disfunkcionalnost načina objavještavanja javnosti o broju osoba oboljelih  od bolesti COVID-19.

Kako ne bi dolazilo do razlike u broju oboljenih u pojedinoj županiji, a posljedično i ukupnom broju oboljelih na razini cijele Republike Hrvatske izvještavanje javnosti je potreno ujednačiti.

S tim u vezi,  nužno je da navedeni podaci koji se iznose od strane stožera civilne zaštite jedinica lokalne I područne (regionalne) samouprave, na tiskovnim konferencijama i sl., budu usklađeni s podacima koje iznosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

S obzirom da se testovi kontinuirano provode, a posljedično se i broj oboljelih konstatno mijenja,  stožeri civilne zaštite jedinica lokalne I područne (regionalne) samouprave dužni su komunicirati isključivo podatke koji su upućeni prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske od strane nadležnih zdrastvenih i epidemioloških službi.

Upućujemo Vas da navedene relevantne podatke preuzimate na webstranici: https://www.koronavirus.hr/zupanije/139 koja se ažurira usporedno s održavanjem konferencija za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.”

Slijedom navedenog jednako postupa i Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite