Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Dana 30. svibnja 2020. godine s početkom u 9,00 sati obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske na Svetonedeljskom groblju kod Spomen obilježja poginulim braniteljima.

Prigodnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeća zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, ravnatelji i predstavnici institucija, braniteljskih udruga koje djeluju na području grada, odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. U zajedništvo s Bogom prisutne je uveo prečasni gospodin Božidar Cindori, dekan Svetonedeljskog dekanata.

U ime udruga, institucija i ravnatelja s područja grada Svete Nedelje prisutnima se obratio Robert Maračić, ravnatelj Kulturne zajednice, u ime braniteljskih udruga s područja grada Svete Nedelje prisutnima se obratio Mladen Cindrić predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rada Sveta Nedelja, a u ime Koordinacije braniteljskih udruga grada Samobora i Svete Nedelje prisutnima se obratio Miljenko Komes.

Predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak pozdravio je prisutne te istaknuo da sa posebnom zahvalnošću odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su sudjelovali u stvaranju samostalne države. ,,Onima koji su omogućili da živimo u suverenoj državi, onima koji su nam omogućili slobodu, jednakost, nacionalnu ravnopravnost, mirotvorstvo i poštivanje prava čovjeka. Naša je zadaća usaditi i jačati hrvatski identitet kod onih za koje ste stvarali ovu državu, za mlade, za našu djecu” istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak.

Zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak istaknula je kako ju raduje što su se okupili i na dostojanstven način odali počast našim poginulim i nestalim braniteljima. ,,Neka se nikad sjećanje na one koji su svoj život dali za slobodu naroda i domovine, ne zaboravi! Vama dragi hrvatski branitelji zahvaljujemo, ne samo na onome što se učinili nego i što i nadalje činite kako biste sačuvali istinu o stvaranju naše Domovine” istaknula je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite