Održana završna konferencija „Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec“

U utorak, 6. lipnja 2020. godine u prostorijama Područne škole Kerestinec održana je konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade PŠ Kerestinec. Konferenciji su prisustvovali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Grada Sveta Nedelja Dario Zurovec, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić, županijski i gradski pročelnici Upravnih odjela, kao i predstavnici projektanta i nadzora radova MPLAN iz Bjelovara, te izvođača radova Spektar gradnja iz Zagreba.

Projekt „Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec” uvodno je prezentirala ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić pri tome istaknuvši kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, modernizaciju sustava rasvjete s LED tehnologijom, te rekonstrukciju radijatorskog grijanja i postrojenja kotlovnice s prenamjenom na plinsko grijanje i ugradnja rashladnih uređaja. Tom prilikom zahvalila je svim sudionicima u projektu, a posebice Gradu Svetoj Nedelji koji uvijek stoji na raspolaganju za bilo kakvu problematiku. Također je istaknula kako su izvedeni i radovi na zamjeni poda odnosno postava parketa, obnovljeni su i sanitarni čvorovi, a cijela škola je oličena.

 Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec tom je prilikom naglasio: „Tražili smo najbrži i najefikasniji način kako da se konkretno pomogne ovoj školi. Njezino stanje više nije zadovoljavalo sve kriterije uz sve veće gubitke energije. Preko stotinu djece koja pohađa ovu školu sada ima puno bolje uvjete, šareni i veseli prostor, a svi radovi doprinijeti će velikim uštedama nadalje. I sam sam bio đak ove škole pa se ovom prigodom zahvaljujem ravnateljici, županiji, Fondu, Ministarstvu i svim akterima na pomoći u realizaciji ovog projekta za sretnu i veselu budućnost naše djece i njihovih učitelja. Nadam se da ćemo puno ovakvih i sličnih većih projekata napraviti u budućnosti.“

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako su u Zagrebačkoj županiji u tijeku radovi na još četiri škole vrijedni 62 milijuna kuna ukupnih investicija. To su Osnovna škola Rakov potok, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola Velika Gorica i Osnovna škola u Ivanić-Gradu. „Od tog iznosa, 27 milijuna kuna je bespovratnih sredstava iz EU fondova. Kroz kapitalnu izgradnju namijenjeno je 140 milijuna kuna za ovu i sljedeću godinu pa mogu reći da je Zagrebačka županija jedno veliko gradilište u cilju osiguranja kvalitetnih uvjeta“, rekao je Kožić.  Dodao je: „Ovo je ugodan trenutak, pogotovo za djecu, koja su dobila ugodne uvjete za rad i boravak uz uštedu energije od 70% u odnosu na prijašnje stanje. Suradnja grada i Županije bila je izuzetno kvalitetna,  a zajedništvo je iznjedrilo dobre stvari.  Uz već obnovljenu Osnovnu školu Sveta Nedelja koja je nedavno dobila obnovljenu zgradu vrijednu 9,2 milijuna kuna, imamo zaokruženu cjelinu u jednom gradu za kvalitetan život stanovnika. Županija će i dalje raditi na ulaganjima u objekte koja će biti potvrda brige i skrbi o kvaliteti obrazovanja na području Zagrebačke županije.“

Predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić istaknuo je kako je ovo jedan od projekata na kojem se može jako dobro vidjeti učinak energetske obnove. „Fond je na ovom projektu bio partner s dvojakom ulogom – pratio je radove i bio drugo posredničko tijelo. Na primjeru ove male područne škole vidljiva je ušteda koja se ostvaruje, puno manje gubitke energije i puno komforniji prostor za rad i boravak učenika i djelatnika“, istaknuo je Ilić.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.756.593,95 kuna, a isti se sufinancira iz sredstava EU fondova kroz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa „Konkurentnost i Kohezija„ u iznosu 846.853,95 kuna.  Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u omjeru 50-50%  sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja (954.869,69 svaki).

 

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite