Prvi pumptrack poligon ovog tipa u Hrvatskoj otvara se u Svetoj Nedelji!

U Svetoj Nedelji uskoro se otvara prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj. Gradonačelnik Grada Sveta Nedelja Dario Zurovec, u pratnji zamjenice Marije Hršak i stručnih suradnika posjetio je područje jezera Orešje, na kojem je pri kraju izgradnja novog, suvremenog pumptrack poligona. Radi se o sportskom objektu sastavljenom od zaobljenih izbočina i zavoja, koji su ritmički povezani u kružnu cjelinu.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je kako je upravo široka primjena ovog objekta njegova najveća prednost: „Ove staze popularne su diljem svijeta i Grad Sveta Nedelja ponovno je odlučio biti pionir i dovesti pumptrack u Hrvatsku. Na ovaj način dodatno ćemo oživjeti područje oko jezera Orešje koje naši građani svakodnevno koriste. Poligon može korisititi svakom tko se želi zabaviti ili poraditi na fizičkoj formi, no naglasio bih da je korištenje na vlastitu odgovornost jer je sigurnost uvijek prioritet.“

Ovaj asfaltni poligon primjeren je za sve veličine bicikala, rola, koturaljki i romobila, te je namijenjen svim generacijama, bez obzira na njihovo predznanje i iskustvo. Za kretanje po poligonu biciklisti ne trebaju nužno okretati pedale, već se kreću sa pomicanjem tijela gore i dolje, otkud i potječe naziv „pumptrack“. Izgradnjom ovog sportskog objekta revitalizirat će se područje oko samog jezera Orešje, a Grad Sveta Nedelja dobit će još jednu lokaciju koja će privlačiti njegove stanovnike, ali i zaljubljenike u ekstremne sportove iz drugih dijelova Hrvatske.

Direktor tvrtke HD NAVIGATIO d.o.o. Hrvoje Šepić, koja je izvođač pumptrack staze, izrazio je zadovoljstvo time što je Grad Sveta Nedelja prepoznao ovaj sportski objekt kao dodatnu vrijednost koja podiže kvalitetu života njegovih građana: „Živio sam na ovom području i za mene ovaj projekt ima emotivnu notu. Nadam se da će i ostali gradovi prepoznati višestruke prednosti ove sportske infrastrukture i slijediti primjer Svete Nedelje. Prema iskustvima dosadašnjih korisnika diljem Europe, ovaj se prostor pokazao kao odlična prilika za druženje svih dobnih skupina, kako profesionalaca, tako i sportskih entuzijasta.“

Pumptrack poligoni namijenjeni su i najmlađim korisnicima, te ispunjavaju najviše europske sigurnosne standarde za vanjska igrališta i igrališta na otvorenom prostoru. Zbog svoje asfaltne vozne površinu iznimno su postojani, te sigurni za uporabu u svim vremenskim uvjetima.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite