OBAVIJEST – izvor Pod klenom „Žabica“ u Rakitju

Izvor pitke vode Pod klenom „Žabica“ nalazi se u naselju Rakitje na području grada Sveta Nedelja. Isti je obnovljen 2006. godine od strane građana Rakitja i od tada se redovito koristi za konzumaciju izvorske pitke vode.

U svrhu utvrđivanja zdravstvene ispravnosti vode na izvoru, Mjesni odbor Rakitje putem Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službe za zdravstvenu ekologiju vrši redovitu periodičku analizu uzorka vode.

Prema ispitnim parametrima posljednjeg Ispitnog izvješća, utvrđeno je da uzorak vode na izvoru NIJE SUKLADAN zahtjevima članka 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN 56/13, 64/15, 104/17, 115/18) i priloga I Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (NN 125/17, 39/20).

U vodi je utvrđena prisutnost povećanog broja ukupnih koliforma, što ukazuje na prisutnost bakterija iz okoliša koje bi mogle biti štetne za ljudsko zdravlje.
Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službe za zdravstvenu ekologiju, u cilju očuvanja zdravlja, prije konzumiranja vode preporučuju se slijedeće mjere:
Prije upotrebe, vodu iz izvora je potrebno prokuhati kroz najmanje tri minute te čuvati na hladnom u čistim i dezinficiranim posudama.
Slijedom prethodno navedenog, sve korisnike upućujemo da se drže preporučenih mjera.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite