Gradonačelnik i župan obišli Područnu školu Strmec nakon požara

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u pratnji suradnika, projektanata i ravnateljice OŠ Svete Nedelje Anice Magdalenić obišli su danas Područnu školu Strmec na kojoj je u subotu navečer buknuo požar koji se proširio na krovište.

Nakon provedenog očevida neslužbena informacija o uzroku govori da se radi o paljevini, a u ovome trenutku šteta se još uvijek procjenjuje. Požar je zahvatio krovište i dio prostorija u zapadnom dijelu škole. U ovome trenutku potrebno je izvidjeti mogućnosti sanacije škole do početka školske godine, ali i osigurati eventualni dodatni prostor za izvođenje nastave na jesen.

„Hvala svima koji su svojom promptnom reakcijom ugasili požar i time spriječili daljnje širenje vatre. Kako bi našim najmlađima pružili uvijete za obrazovanje kakvi su potrebni, nastavljamo i ustrajemo na što skorijoj realizaciji projekta izgradnje nove Osnovne škole Strmec. Grad Sveta Nedelja osigurao je polovicu sredstava za gradnju i sve ostalo što je u nadležnosti grada kako bi radovi na izgradnji škole što prije započeli. Nažalost, gradnja će biti skuplja od planiranog iznosa zbog strogih uvjeta niskoenergetske gradnje, ali i zbog nedostatka radnika u građevini, koji će se orijentirati na obnovu Zagreba pa s cijenom gradnje škole treba biti oprezan. Grad je prvo osigurao 15 milijuna kuna, no rebalansom proračuna koji će se naći na skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti ćemo uvećanje navedenog iznosa na 30 milijuna kuna“ istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Dario Zurovec.

I župan Zagrebačke županije složio se kako je ovaj nemili događaj zaista sve pogodio. „Danas smo uvidjeli kako je šteta na objektu PŠ Strmec uistinu značajna. S nama su ravnateljica i projektanti koji su istaknuli kako će do kraja tjedna biti dovršena procjena štete na objektu. Ono što me posebno žalosti jest da prema svim dosadašnjim informacijama i indicijama je požar podmetnut. Tako nešto zaista nismo očekivali. Kada pristignu procjene štete s cjelokupnim iznosima, u suradnji s ostalima razmotrit ćemo da li je bolje krenuti u sanaciju postojećeg objekta ili promptno s izgradnjom nove škole koja je već ranije dogovorena. Za izgradnju škole smo u županijskom proračunu osigurali 15 milijuna kuna“ istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ravnateljica škole istaknula je kako je PŠ Strmec polazi 240 učenika, a učionice koje su izgorjele u zapadnom dijelu objekta sigurno neće biti osposobljene za rad na jesen. “U prostorijama koje su uništene u požaru nastava se održavala za 4 razreda i najvjerojatnije do jeseni taj dio škole neće biti obnovljen pa će se za dio učenika nastava organizirati u društvenom domu Strmec ili nekom drugom prostoru koji ćemo prilagoditi nastavi” istaknula je ravnateljica škole Anica Magdalenić.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite