Upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini. Ovo su neke od najvažnijih mjera:
Za rani i predškolski odgoj preporuča se nemiješanje skupina te održavanje najvećeg mogućeg razmaka za vrijeme jela i spavanja.
Svaka odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel boravi u jednoj prostoriji (učenici ne mijenjaju učionicu niti u predmetnoj nastavi).
Učenici 1.-4. razreda osnove škole uz higijenske mjere i mjere fizičke distance, ne moraju nositi zaštitne maske.
Od 5. do 8. razreda trebaju se poštivati mjere nemiješanja skupina/razrednih odjela te osiguranja minimalno 1,5 m razmaka. Ako to nije moguće, učenici i učitelj trebaju nositi zaštitne maske ili se razredni odjel dijeli na grupe učenika (turnusna nastava). Iste mjere odnose se i na srednje škole, ali razmak mora biti približno 2 metra.
Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, a učenici starije dobi mogu je mjeriti samostalno. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u školu, već se javiti ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.
Djeca ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti, izraženu mjeru samoizolacije ili su pozitivna na Covid19.
Upute su dostupne na poveznici: ?
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite