Uspješno završen europski projekt “Nisi sam”

Završnu konferenciju za medije u povodu završetka projekta “Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne” danas je u preuređenom prostoru nekadašnjeg Mikrodoma održalo Gradsko društvo Crvenog križa Samobor sa svojim partnerima, a to su Centar za socijalnu skrb u Samoboru, Zavod za zapošljavanje te gradovi Samobor i Sveta Nedelja te Općina Stupnik.

“Kroz ovaj projekt vrijedan oko 2, 5 milijun kuna dobivenih iz Socijalnog fonda Europske unije zaposlilo se 12 žena pripadnica ranjivih skupina koje su kroz protekla 24 mjeseca pružale uslugu pomoći i njege za 87 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba – naglasila je ravnateljica Crvenog križa Samobor Anica Francetić Kufrin zahvalivši svima koji su pridonijeli da se projekt uspješno realizira posebice gerontodomaćicama.

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor prijavilo je Fazu II programa “Zaželi” s nadom da će isti biti realiziran i da će se njime ovaj projekt nastaviti još godinu dana.
“Zahvalnost i zadovoljstvo naših korisnika potvrđuje da je potrebno više ovakvih projekata ” – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sanja Helfrih i izrazila želju da će se ovaj projekt nastaviti. Voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Samoboru, Jadranka Fernežir također je izrazila zadovoljstvo što se 12 žena kroz ovaj projekt zaposlilo, jer osim što su stekle novo radno iskustvo, prikupile su i dvije godine radnog staža, a u međuvremenu dok ne nađu novi posao dobivat će naknadu od Zavoda za zapošljavanje. “Svi sudionici i korisnici projekta su naposljetku zadovoljni i to je najvažnije” – rekla je Jadranka Fernežir.

Projekt su pohvalili i načelnik Općine Bruno Perković te zamjenice gradonačelnika Samobora i Svete Nedelje, Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak. Svi su naglasili kako im je bilo zadovoljstvo sudjelovati u projektu koji je obuhvatio najpotrebitije te im olakšao svakodnevicu ne samo kroz pomoć u kući već i kroz toplu riječ i druženje.
O samom projektu, njegovoj provedbi i dobrobitima govorila je koordinatorica projekta Josipa Čepuran, a svima je na sudjelovanju i pruženoj podršci u ovom projektu zahvalio i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa, Edi Kirschenheuter.

OTVORENA SOCIJALNA SAMOPOSLUGA
U novouređenim prostorijama Crvenog križa danas je otvorena i socijalna samoposluga. Gradsko društvo Crvenog križa registrirano je u Ministarstvu poljoprivrede kao posrednik u doniranju hrane te sada veliki trgovački centri u Samoboru ne bacaju hranu koja je pred istekom roka već tu hranu preuzima Crveni križ i donira najpotrebitijim. Uz to nabavu hrane za potrebite financiraju i jedinice lokalne samouprave na čijem području djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Samobora Svete Nedelje i Stupnika, a primaju se i donacije pravnih i fizičkih osoba. U novom prostoru ubuduće će se održavati i akcije dobrovoljnog darivanja krvi kao i aktivnosti Kluba mladih GD Crvnog križa Samobor. U pripremi su i novi projekti, a po jednom će ovaj prostor možda i dobiti ime – najavila je Anica Francetić Kufrin te zahvalila Gradu Samoboru na ustupljenom prostoru.

Izvor: Radio Samobor

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite