Sveta Nedelja najbolji grad za gospodarstvo već treću godinu za redom

Na proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj održanom jutros u hotelu Hilton u Zagrebu, Grad Sveta Nedelja osvojio je nagradu Najbolji grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj u kategoriji gradova srednje veličine. Time je treću godinu za redom obranio status najboljeg grada za gospodarstvo.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Dario Zurovec i tom prilikom istaknuo kako je nagrada rezultat poduzetih mjera i poreznog rasterećenja. Zahvalio je svima koji su pridonijeli tom uspjehu. „Jako sam ponosan na rezultate koje smo ostvarili te se ovim putem zahvaljujem našim vrijednim poduzetnicima i obrtnicima, našim stanovnicima, gradskoj upravi, Gradskom vijeću i ostalima koji su doprinijeli ovom uspjehu, bez obzira na tešku godinu. Sveta Nedelja je najbolji izbor za pametno poslovanje i ugodan život“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Tome svjedoče i podaci kako je u protekle 3 godine na području grada Svete Nedelje  zabilježen rast zaposlenosti od 20%. Podsjećamo, Grad Sveta Nedelja proveo je  najveće porezno rasterećenje jedinice lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Ukinut je prirez sa 6% na 0%, ukinut je komunalni doprinos za proizvodnju, kreativne industrije, financijski sektor, kulturu, obrazovanje i zdravstvo s 40,00 kuna/mᵌ na 0,00 kuna/mᵌ, ukinuta je i komunalna naknada za hotele, kampove i apartmanska naselja s 1,5% ukupnih prihoda na 0%, komunalni doprinos za stanogradnju ukinut je za gradnju tri i više stanova s 40,00 kuna/mᵌ na 0,00 kuna/mᵌ, dok je za gradnju jednog do dva stana smanjen za 50%.

Za gradnju niskoenergetskih kuća doprinos je smanjen za 80%, a za gradnju pasivnih kuća za 90%. Poslovni subjekti koji su oslobođeni komunalnog doprinosa, oslobođeni su i komunalne naknade u prvoj godini poslovanja, a smanjen je i paušalni porez za male iznajmljivače na zakonski minimum od 150,00 kuna po krevetu.

Komunalna naknada smanjena je za većinu građana Svete Nedelje u rasponu od 2% do 30%, a ukinuta je i naknada za izdavanje taxi dozvola. Grad Sveta Nedelja sufinancira i kamatu na poduzetničke kredite za investicije do ukupno 6%.

Ovogodišnji izbor najboljih hrvatskih gradova u organizaciji je Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. U konkurenciji za nagrade najboljih u četiri kategorije, kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografska politika te povlačenje novca iz EU fondova, bilo je 128 gradova, podijeljenih u tri kategorije prema veličini. Izbor je bio sužen na 28 gradova koji su ušli u završno ocjenjivanje i izbor najboljih u navedenim kategorijama.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite