Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Poštovani sugrađani!

Svjedoci smo kako je broj osoba pozitivnih na korona virus svakog dana sve veći, epidemiolozi neumorno rade, a kapaciteti bolnica su gotovo popunjeni. Stoga još jednom apeliramo na pridržavanje svih propisanih mjera i prije svega odgovorno ponašanje. Ukoliko je moguće, izbjeći sve nepotrebne odlaske u zatvorene javne prostore. Kako nam se bliži blagdan Svih svetih i Dušni dan, molimo vas da svetkovine obilježite u skladu s propisanim mjerama (održavajući pravilan razmak među posjetiteljima prilikom obilaska grobova pokojnika odnosno održavanje propisane fizičke distance, bez zadržavanja u većim skupinama, u slučaju bližeg kontakta nošenje maske). Ravnateljstvo civilne zaštite i Županijski stožer civilne zaštite apeliraju da se uobičajene radnje povezane s Dušnim danom i svetkovinom Svih svetih naprave i ranije kako bi se na samu svetkovinu smanjila koncentracija ljudi na javnim površinama i samim time bili u manjoj opasnosti od zaraze korona virusom. U posljednjih 7 dana (od 15.10. do 22.10. 2020. godine) na našem području imamo 22 nove osobe pozitivne na korona virus, što je u prosjeku 3 osobe dnevno.

Također želimo podsjetiti da je započelo cijepljenje protiv gripe u ordinacijama obiteljske medicine. Prve doze cjepiva protiv gripe stigle su u ordinacije prošlog tjedna, a liječnici obiteljske medicine započeli su procjepljivanje stanovništva. Očekuje se da će cjepiva biti dovoljno u sljedećim isporukama te se građani mole za strpljenje. Dodatne informacije, predbilježbe i upite u vezi procjepljivanja molimo građane da zatraže od svojih obiteljskih liječnika.

S obzirom na epidemiološku situaciju, do kraja listopada na snazi je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije kojom je, između ostalog, ograničen broj osoba na privatnim svečanostima i proslavama (momačke i djevojačke večeri, rođendani, proslave prve pričesti i krizme, karmine…) ograničeno na najviše 20 osoba, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice. Civilna zaštita Grada Svete Nedelje svakodnevno vrši terenski nadzor odnosno provjeru stanja na otvorenim i zatvorenim površinama kako bi osigurali poštivanje mjera i odluka HZJZ i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Dragi sugrađani, zaštitimo zdravlje svojih najbližih, obitelji, prijatelja, ali i sebe samih. Apeliramo na odgovorno ponašanje, na održavanje osobne higijene, na provjetravanje prostora, na održavanje fizičke distance na otvorenom, na smanjenje nepotrebnih migracija te na nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. Propisane preporuke, mjere i Odluke treba shvatiti krajnje ozbiljno.

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje vaših bližnjih!

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite