Održana 36. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje elektroničkim putem (e-sjednica)

Dana 23. prosinca 2020. godine s početkom u 16,30 sati započela je 36. redovna sjednica (e-sjednica) Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo i glasalo 15 od 17 vijećnika. Vijećnici su imali mogućnost sudjelovati u raspravi, a potom je uslijedilo glasanje putem e-maila na obrascu koji je dostavljen svim vijećnicima uz materijale. Dnevni red sadržavao je 7 točaka, te je preko aplikacije Microsoft Office Teams održana dvosatna rasprava po svim točkama dnevnog reda. Dnevni red jednoglasno je usvojen.

U sklopu rasprave pitanja su se doticala Prijedloga Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o proračunu za 2020. godinu. 2. izmjena i dopuna Proračun za 2020. godinu i projekcije proračuna za 2021. i 2022. godinu sastoji se od prihoda i primitka proračuna i viška iz prethodnih godina, uključujući i prihode i primitke DV Slavuj i Kulturnog centra te navedenim izmjenama za 2020. on iznosi 106.006.963,00 kn. Navedeni Prijedlog odluke uvodno je obrazložio gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec istaknuvši kako se radi o završnom godišnjem tehničkom rebalansu proračuna. Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Proračuna za 2020. godinu i projekcije proračuna za 2021. i 2022. godinu donesen je većinom glasova.

Većinom glasova doneseni su i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2020. godinu, te Prijedlog Odluke o 3. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2020. godini, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2020. godini i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2020. godini.

Prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru na području Grada Svete Nedelje za 2020. godinu uvodno je obrazložila pročelnica Upravnog odjela za financije, računovodstvo i javne prihode Biserka Delač istaknuvši kako Gradsko vijeće posebnim Programom utvrđuje namjensko korištenje 30% sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru odnosno sredstva koja se  uprihoduju od legalizacije. Prijedlog navedenog programa jednoglasno je prihvaćen.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Dario Zurovec, predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak i potpredsjednik Gabrijel Deak zahvalili su svim Gradskim vijećnicima na radu tijekom cijele godine koja je bila puna izazova s obzirom na pandemiju korona virusa,  te zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić, te mnogo zdravlja i poslovnih uspjeha u Novoj godini. Čestitkama su se pridružili i vijećnici koji su sudjelovali u raspravi.

 

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite