Otkriveno novo Spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Svetoj Nedelji!

Grad Sveta Nedelja dobio je novo Spomen obilježje hrvatskim braniteljima. U petak 19. ožujka, na blagdan hrvatskog zaštitnika sv. Josipa, svečano su ga otkrili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji obitelji poginulih branitelja.

„Zahvaljujem se svim hrvatskim braniteljima, posebice onima koji su dali život za Hrvatsku. Vi nas učite radu, domoljublju i poštivanju prošlosti kako bi gradili bolju budućnost. Zaslužili ste mir, puno sreće i zadovoljstva, a na nama je da vam omogućimo Hrvatsku kakvu zaslužujete i za koju ste se borili.“ istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Novo spomen obilježje smješteno je u samom centru Grada Svete Nedelje i djelo je Izvora Oreba, akademskog kipara, slikara i pjesnika. U simboličnom obliku vrata koje predstavljaju put u svjetlo, spomen obilježje sadrži imena 14 hrvatskih branitelja s područja Svete Nedelje, koji su dali svoj život za domovinu.

„Sveta Nedelja nije bila izravno ugrožena u domovinskom ratu, ali upravo njihov odaziv i uključivanje u obranu domovine, dokaz je istinskog domoljublja. Neka njihova imena budu svjetionik našim mladima koji traže svoj put, da ostanu i grade svoju budućnost u predivnoj Svetoj Nedelji. “ naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

 Svečanosti su nazočili i predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, članovi istog, kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Svete Nedelje.

Nakon prigodnih govora, čitanja imena onih kojima je odana počast, te polaganja vijenaca i blagoslova, uslijedilo je euharistijsko slavlje ispred pastoralnog centra župe Presvetog Trojstva, koje je predvodio vlč. Marijan Kušenić.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite