Održana 39. izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Dana 22. ožujka 2021. godine s početkom u 18,00 sati započela 39. izvanredna sjednica (e-sjednica) Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Sjednica je sazvana na prijedlog vijećnika HDZ-a koji su predložili dvije točke dnevnog reda: Rasprava o završnom Financijskom izvještaju Grada Svete Nedelje za 2020. godinu s prikazanim minusom od 6,5 milijuna kuna i njegov utjecaj na proračun Grada za 2021. godinu i Rasprava o stanju u proračunu Grada s obzirom na objavljeni Financijski izvještaj za 2020. godinu iz kojeg se vidi da u proračunu Grada nedostaje dodatnih 18 milijuna kuna, te se o  istima nije glasalo. Na 39. izvanrednoj sjednici glasalo se samo po pitanju 1. točke Dnevnog reda – Verifikacija Zapisnika s 38. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane elektroničkim putem (E-sjednica) dana 08.03.2021. godine

Na sjednici je prisustvovalo i glasalo 9 od 17 vijećnika. Vijećnici su imali mogućnost sudjelovati u raspravi prema svim točkama Dnevnog reda (uključujući i postavljanje pitanja na aktualnom atu) od 18,00 do 19,00 sati, a potom je uslijedilo glasanje putem e-maila na obrascu koji je dostavljen svim vijećnicima uz materijale.

Verifikacija Zapisnika s 38. redovne sjednice Gradskog vijeća prihvaćena je jednoglasno.

Raspravu o završnom Financijskom izvještaju Grada Svete Nedelje za 2020. godinu s prikazanim minusom od 6,5 milijuna kuna i njegov utjecaj na proračun Grada za 2021. godinu obrazložio je predlagatelj Damir Halužan ispred kluba vijećnika HDZ-a. Smatra kako je prvobitno planiranje proračuna bilo nerealno jer kada se proračun planira, planira se temeljem realizacije proračuna prethodne godine za maksimalno uvećanje od 5%. Nadalje, prema informacijama kojima raspolaže mišljenja je da je na dan 31.12.2020. godine na računu Grada Svete Nedelje bilo 1,5 milijuna kuna, a dospjelih obveza 15 milijuna kuna. Predlagatelj Damir Halužan ispred kluba vijećnika HDZ-a obrazložio je Raspravu o stanju u proračunu Grada s obzirom na objavljeni Financijski izvještaj za 2020. godinu iz kojeg se vidi da u proračunu Grada nedostaje dodatnih 18 milijuna kuna istaknuvši kako se kod planiranja ranije navedeni način planiranja proračuna primijenio i kod Proračuna za 2021. godinu.

Gradonačelnik Dario Zurovec pojasnio je i istaknuo kako u niti jednom trenutku Grad Sveta Nedelja nije bio nelikvidan odnosno da je nedostajalo novaca za planirane aktivnosti. Ni u trenutku pandemije ni prirodnih katastrofa koje su utjecale na ostvarivanje prihoda Grada nije bilo nepodmirenih obveza. Također je naglasio kako Grad Sveta Nedelja ima podmirene sve obveze, te nije dužan niti je u minusu kako je naveo klub vijećnika HDZ-a. Kako bi isto potvrdio uvidom u mobilnu aplikaciju ebankarstva svim prisutnim vijećnicima pokazao je stanje računa Grada Svete Nedelje u trenutku održavanja 39. izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Stanje računa na dan 22.03.2021. godine je 4.087.041,42 kuna.

„Godinu je dana prošlo od potresa koji je devastirao dijelove Zagreba i uznemirio žitelje čitavog ovog dijela Hrvatske, uključujući Svetu Nedelju. Nešto više od godine dana borimo se i protiv pandemije koronavirusa koja svakodnevno odnosi živote i zbog koje obitelji ostaju bez prihoda.  Gradska je uprava u tom razdoblju nastojala maksimalno olakšati našim sugrađanima i poduzetnicima, smatrajući da je bolje da padnu prihodi Grada, nego da dodatno opteretimo ionako opterećene građane. Koliko je bilo u našoj moći, željeli smo ponijeti teret za sve naše ljude.  Činjenica je da mi i u pandemijskim uvjetima imamo sasvim dovoljno prihoda da, bez dodatnog opterećenja građana, možemo dovršavati kapitalne projekte i planirati nove, podmirivati sve obveze, poticati naše poduzetnike i isplaćivati plaće bez dana kašnjenja.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite