Prvi multimedijski priručnik za najmlađe

U sklopu Dana medijske pismenosti Savez društava “Naša djeca” Hrvatske i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 20. travnja su predstavili prvi Multimedijski priručnik za djecu predškolske i rane školske dobi – Medijska pismenost za najmlađe. Priručnik i video nastali su zahvaljujući suradnji četiri institucije: sunakladnici su Savez društava Naša djeca i Učiteljski fakultet u Zagrebu, a projekt je sufinanciran sredstvima Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a.

Na predstavljanju priručnika sudjelovali su: prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Anka Jurčević Lozančić, voditeljica Centra za istraživanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Martina Kolar Billege, voditeljica Centra za izdavaštvo Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije, Marina Knežević Barišić, suradnica za komunikacije u hrvatskom uredu UNICEF-a, Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, doc. dr. sc. Marina Gabelica, recenzentica Priručnika, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Alma Čakmazović, autorica Priručnika, Vesna Marjanović, učiteljica, OŠ Samobor i Gorana Banda, koproducentica Videa o medijima. U online predstavljanje priručnika uključilo se više od 90 sudionika iz svih krajeva Hrvatske.

Materijali su prilagođeni djeci od pet do osam godina, a uz njih djeca, kroz interakciju i iskustveno učenje, mogu usvojiti prve spoznaje o medijima i razlikama između vlastitog iskustva, onoga što su sami doživjeli te onoga što im je stiglo posredno, putem medija i u obliku simbola. Video o medijima napravljen je s titlovima kako bi ih mogla pratiti djeca s poteškoćama sluha.
Ilustracije za slikovnicu napravila je Petra Zlonoga, za video ih je animirao Goce Vaskov, dok je za produkciju zaslužna Livada produkcija.

Multimedijski priručnik je dio virtualnog repozitorija drugog obrazovnog materijala Agencija za odgoj i obrazovanje.

Video možete pogledati ovdje, a priručnik preuzmite na poveznici.

Popratni dokumenti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite