Održana 03. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Dana 29. rujna 2021. godine s početkom u 17,30 sati u prostorijama Društvenog doma Strmec održana je 03. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo 14 od 15 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen  sadržavao je 8 točaka.

Na aktualnom satu pitanja vijećnika doticala su se ponajviše komunalne problematike. Vijećnik Karla Lackovića (Domovinski pokret) pohvalio je brzinu i način izvedbe javne rasvjete u dječjem parku na Svetonedeljskom bregu, te postavio upit da li će javna rasvjeta biti postavljena i na atletskoj stazi u Kerestincu. Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak zahvalio je na pohvalama i konstruktivnom upitu, te istaknuo kako će postav javne rasvjete na atletskoj stazi u Kerestincu biti planiran u 2022. godini s obzirom na veća financijska sredstva koja postav iziskuje. Vijećnika Zdenka Tubikanca (Fokus) zanimalo je kada je planiran završetak radova na rotoru u Ul. Dr. Franje Tuđmana te kada je planirano otvorenje trgovačkog centra Lidl. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako se radovi odvijaju planiranim tempom te se završetak izgradnje rotora očekuje tijekom mjeseca prosinca. Prema informacijama kojima raspolaže, otvorenje trgovačkog centra Lidl planirano je upravo za Božić.

Nakon jednoglasne Verifikacija Zapisnika s 2. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane 05.07.2021. godine, uslijedio je prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2021. godinu koji je uvodno obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec te je isti bez rasprave jednoglasno prihvaćen.

Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području jedinice lokalne samouprave za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Slavuj – II. faza“ unutar Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. uvodno je obrazložio zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak istaknuvši kako se radi o apliciranju projekta dogradnje vrtića na mjeru 07.  „S obzirom da za rekonstrukciju i dogradnju objekta dječjeg vrtića postoji projekt i sva potrebna dokumentacija  šteta bi bilo da propustimo priliku za apliciranje za dodatna sredstva“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak. Prijedlog odluke prihvaćen je jednoglasno i bez rasprave.

Većinom glasova prihvaćen je Prijedlog Odluke o donošenju Strategije o brendiranju Grada Svete Nedelje koju je uvodno obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako smo se kao jedinica lokalne samouprave proteklih godina definirali u pogledu vizualnog identiteta te posjedujemo obilježja, poput naših istaknutih gospodarstvenika ili pak prirodne ljepote, po kojima smo prepoznatljivi. „Kako su svi ti dosadašnji vizuali predstavljali skup nestrukturiranih informacija, mišljenja smo kako je strategija o brendiranju i izrada grafičkih materijala neophodna za daljnje prepoznavanje grada“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Prijedlog Odluke o 3. izmjeni Odluke o pristupanju Grada Svete Nedelje udruzi LAG „Sava“ tehnička je formalnost promijene predstavnika s obzirom na promjenu dužnosničkih funkcija. Predstavnik Grada Svete Nedelje je zamjenik gradonačelnika, a s obzirom da navedenu funkciju sada obnaša Gabrijel Deak isti je imenovan predstavnikom u udruzi LAG „Sava“. Prijedlog odluke prihvaćen je jednoglasno i bez rasprave.

Jednoglasno su prihvaćeni Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi za k.č.br. 6392 k.o. Sveta Nedjelja i Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi za k.č.br. 4543/2 i k.č.br. 529/2 k.o. Rakitje

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite