SVEČANO OTVORENI „ZIMSKI CAJTI“  U SVETOJ NEDELJI

Jučer je u Svetoj Nedelji u parku ispod Župne crkve Presvetog Trojstva svečano otvoreno klizalište, čime je i službeno započeo ovogodišnji svetonedeljski advent, popularni „Zimski cajti“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenika Gabrijela Deaka i suradnika, a posjetitelji su mogli uživati u nastupima Zagrebačkih pahuljica, Udruge Balans Code, DJ Alen Markez, spuštanju niz ledeni tobogan, te bogatoj gastronomskoj ponudi i naravno klizanju. Cijeli događaj je upotpunio zabavni show voditelja Marija Petrekovića.

Ovogodišnji „Zimski cajti“ organizirani su na novoj lokaciji, u parku koji je preuređen upravo zbog ovakvih manifestacija i svih drugih većih događanja u Gradu. „Pandemija korona virusa nas je na neki način usporila, ali smo ipak uspjeli organizirati ovaj događaj. Ovogodišnji advent ima nešto skromniju gastronomsku ponudu, kako bi bili u skladu s epidemiološkim mjerama. Drago mi je vidjeti ovoliko ljudi koji uživaju u klizalištu i ostaloj ponudi“, istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Ovogodišnja atrakcija je svakako i ovaj ledeni tobogan, te jedan od najvećih svjetlećih borova u Republici Hrvatskoj, koji se lijepo vidi i s glavne prometnice. Vjerujemo da će i to privući posjetitelje“, dodao je Zurovec, te najavio da će Grad Sveta Nedelja, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, a u skladu s financijama, povećati ulaganja u advent.

„Zimski cajti“ ove godine imaju i humanitarni karakter, jer će se sredstava od najma termina klizanja koji iznosi simboličnih 5 kuna biti uplaćen na donacijski račun Grada Svete Nedelje za obnovu obiteljske kuće iz područja pogođenog potresom – PET ZA PETRINJU! „Odlučili smo da će sredstava prikupljena od najma klizaljki biti uplaćena za izgradnju jedne kuće u Glini. Mislimo da je to u ovom božićnom duhu i bilo prikladno“, rekao je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, poslavši poruku svima da se dobro zabave, ali da ne zaborave misliti na sebi i druge pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

Veliki broj posjetitelja prisustvovao je svečanom otvorenju klizališta, što posebno veseli direktoricu Turističke zajednice Grada Svete Nedelje, Renatu Vlahović. „Svi su željni malo opuštanja, uz sve što nas je u proteklih godinu i pol zadesilo. Nadamo se da ćemo na otvorenom moći realizirati sve naše sadržaje vezane za klizalište, ledeni tobogan, dodatne programe sve do 16. siječnja“, rekla je Vlahović. „Očekuje nas škola klizanja, dječje olimpijade, vesele klizaonice, tematske večeri uz DJ-e i koncerti. Posjetitelji se mogu informirati putem naših društvenih mreža i internet stranica“, dodala je Vlahović, poslavši svima poruku: „Darujemo osmjeh, osjetimo zajedništvo i širimo ljubav i radost na „Zimskim cajtima“ u Svetoj Nedelji“.

Svog predstavnika u Gradu imaju i djeca, koja su i najsretnija što se ovaj advent održava, nakon godine stanke.  „Zahvaljujem se gradonačelniku Dariju Zurovcu i samom Gradu što su tako lijepo otvorili ovo klizalište i time pokazali da smo i mi djeca važni članovi ovog društva. Pozivam sve da uživaju u klizanju i zimskim radostima. Svoj djeci u našem gradu  drago je što imaju svog predstavnika,  što Grad ima sluha za djecu i za ono što oni imaju za reći“, kazala je Kala Jurak, dječja gradonačelnica Grada Svete Nedelje.

Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 10 do 22 sata (osim blagdanima) sve do 16. siječnja 2022. godine. Cijena 1 sata klizanja, što uključuje i najam klizaljki, se naplaćuje simboličnih pet kuna. Sav prihod od prodaje karata za klizanje bit će uplaćen na donacijski račun Grada Svete Nedelje za obnovu obiteljske kuće iz područja pogođenog potresom – PET ZA PETRINJU!

 

Termin klizanja moguće je rezervirati i putem besplatne mobilne aplikacije Sveta Nedelja na dlanu!

Aplikaciju za Apple uređaje koji koriste iOS operativni sustav preuzmite ovdje:

Aplikaciju za uređaje koji koriste Android operativni sustav preuzmite ovdje:

 

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite