Održana 06. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Dana 20. prosinca 2021. godine s početkom u 18,00 sati u prostorijama Društvenog doma Strmec održana je 06. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo 12 od 15 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen  sadržavao je 22 točke.

Nakon jednoglasne Verifikacije Zapisnika s 5. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane 11.11.2021. godine i kraćeg aktualnog sata, uslijedio je prihvaćanje Odluke o izmjeni Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2020. godinu, te je isti prihvaćen većinom glasova.

Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2021. godinu i projekcije proračuna za 2022. i 2023. godinu, a shodno tome i prijedloge Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2021. godinu,  Odluke o 3. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2021. godini,  Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2021. godini, Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje, Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2021. godini i  Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o načinu raspodjele sredstava namijenjenih provođenju programa javnih potreba u kulturi na području grada Svete Nedelje u 2021. godini uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec naglasivši kako i svih prijašnjih godina na kraju tekuće godine izrađujemo tehnički rebalans radi konačnog usklađenja. Sukladno 2. izmjenama i dopunama Proračun Grada Svete Nedelje za 2021. godinu smanjen je s 117.507.602,00 na 112.830.314,00 kune. Navedene odluke prihvaćene su većinom glasova, a posljednje tri navedene jednoglasno. Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog Odluke o otpisu nenaplativih potraživanja.

Prijedlog Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2022. godinu i projekcije proračuna za 2023. i 2024. godinu uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako prijedlog proračuna za 2022. godinu iznosi 167.653.331,00 od čega prihodi i primci Grada Svete Nedelje (uključujući i višak/manjak iz prethodnih godina) iznosi 164.741.659,00 kuna, Vlastiti namjenski prihodi i primici Dječjeg vrtića Slavuj (uključujući višak/manjak iz prethodnih godina) iznosi 2.891.672,00 kune, te vlastiti namjenski prihodi i primci Kulturnog centra Svete Ndelje 20.000,00 kuna. „Potrebno je promatrati i predložene proračunske projekcije za 2023. i 2024. jer će se dobar dio projekata koji se počnu ostvarivati u dolazećoj godini nastaviti ili završiti u 2023. ili 2024. godini. Proračun za 2022. godinu obuhvaća mnoštvo projekata čija ukupna vrijednost prelazi 10 milijuna eura. Uzeli smo u obzir da projekti koje prijavljujemo na europsko financiranje ovise o otvaranju natječaja“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec naglasivši kako se tu u prvom redu radi o izgradnji nove škole u Strmcu, zatim vrtićkih objekata, digitalizaciji rada gradske uprave, nabavi novog vozila za Vatrogasnu zajednicu, a spremni su i projekti vezani za biciklističke staze. Nakon kraće rasprave, prijedlog odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2022. godinu i projekcije proračuna za 2023. i 2024. godinu prihvaćen je većinom glasova. Prihvaćeni su i Prijedlog Odluke o  izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2022. godinu, Prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2022. godini, Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2022. godini, Prijedlog  Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2022. godini, Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi Grada Svete Nedelje u 2022. godini i Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Svete Nedelje u 2022. godini.

Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Svete Nedelje te Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa za izradu prostornog plana koje je uvodno obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec. Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak pojasnio je Prijedlog Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Svete Nedelje za 2021. godinu i Prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Svete Nedelje za 2022. godinu, te su nakon kraće rasprave oba prijedloga jednoglasno usvojena.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak i predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak zahvalili su svim Gradskim vijećnicima na radu tijekom godine odnosno od samog saziva,  te zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić, te mnogo zdravlja i poslovnih uspjeha u Novoj godini. Čestitkama su se pridružili i ostali članovi Gradskog vijeća.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite