Ronilački klub AdriatiCro Zagreb i Grad Sveta Nedelja održali edukativnu akciju povodom Svjetskog dana voda

Svjetski dan voda obilježava se kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće. Tim povodom ronilački klub AdriatiCro Zagreb u sklopu projekta Zaštita i sigurnost, a u suradnji s Gradom Sveta Nedelja, 22. ožujka 2022. organizirao je edukativno ekološku akciju na jezeru Orešje.

Akciji čišćenja jezera Orešje uz suradnike, volontere i djecu, pridružili su se i članovi lokalnog stožera, načelnik istog i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, članovi Vatrogasne zajednice, HGSS-a Samobor, PP Samobor, Sportske zajednice, RK Požega, Eko udruge Kupa Petrinja, volonteri INA- zaštita okoliša, ŠRD Sloge te zainteresirani građani. U čišćenju okoliša oko jezera, posebno su uživali učenici OŠ J.J. Strossmayera koji su se akciji priključili u pratnji učitelja prirode Bernarda Kerečenog i ravnatelja Nenada Oremuša, a za koje je održano edukativno predavanje.

„Vjerujem da provođenjem ovakvih ekoloških akcija možemo uvelike doprinijeti podizanju razine svijesti o očuvanju okoliša, te mogu reći kako ovo nije jedina eko akcija koju planiramo izvesti u ovoj godini. Ovim putem zahvaljujem se ŠRD “Sloga” Orešje na pomoći prilikom organizacije i ugodnoj suradnji“ istaknuo je tom prilikom zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak.

Cilj projekta „Zaštita i sigurnost“ je ojačati kapacitete kluba i Grada Sveta Nedelja za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama. „Cilj će se ostvariti kroz edukacije volontera iz područja zaštite i spašavanja unesrećenih, pretraživanja dna jezera i rijeka; mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje u kriznim situacijama poput elementarnih nepogoda te organiziranje malih građanskih akcija kao podrška službama civilne zaštite odnosno akcije koju smo upravo proveli na jezeru Orešje“ istaknuo je predsjednik ronilačkog kluba AdriatiCro Dario Duić pri tome zahvalivši svima na odazivu, dolasku i pomoći.

Projekt „Zaštita i sigurnost“ će trajati 18 mjeseci, odnosno do 1. lipnja 2023. godine. Supotpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao Posrednička tijela prve i druge razine. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 475.458,40 HRK, a iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% (404.139,64 HRK). Preostalih 15% sredstava (71.318,76) osigurano je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske – Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sva pitanja oko projekta i samog djelovanja ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb možete poslati putem maila: info@adriaticro.hr a za sve informacije o projektu, mogućnostima uključivanja i rasporedu aktivnosti, pozivamo Vas da pratite web i Facebook stranicu Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i web stranicu Grada Sveta Nedelja.

Više informacija o EU fondovima možete vidjeti na stranici www.strukturnifondovi.hr

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite