Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo je Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.  Sukladno navedenom pozivu, sve fizičke osobe imaju pravo na refundaciju troška smještaja kojeg su ustupili na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine. Trošak korištenja stambene jedinice u pojedinačnom smještaju podmirivat će se vlasniku jednom mjesečno, a obuhvaćat će najam prostora i režije. Za samca trošak će se podmirivati u iznosu od 50 kuna po danu, a za više osoba tako da će za prvog člana to biti 40 kuna, drugog člana 30, trećeg 20, a četvrtog i svakog sljedećeg člana po 10 kuna do maksimalnog iznosa 3.600 kuna.

Kako bi se ostvarilo pravo na refundaciju troška vlasnici odnosno ponuditelji smještaja moraju popuniti obrazac Ponuda smještaja za raseljene osobe uz koji je potrebno priložiti dokaz o vlasništvu (izvadak iz zemljišne knjige original ili e-izvadak ili izvadak iz Knjige položenih ugovora), a u slučaju više vlasnika i izjavu drugih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice. Također je potrebno ishoditi potvrdu Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje da se ispunjavaju svi traženi uvjeti. Svi navedeni obrasci te Javni poziv dostupni su na službenim stranicama Grada Svete Nedelje: https://grad-svetanedelja.hr/2022/03/29/javni-poziv-ravnateljstva-civilne-zastite-mup-a-rh/ .Po prikupu sve dokumentacije ista se dostavlja Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a, poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili e-mailom pojedinacni.smjestaj@mup.hr . Pozivamo sugrađane koji su ustupili svoje stambene jedinice ili koji ih tek planiraju ustupiti  da kontaktiraju lokalni stožer (e-mail smjestaj@grad-svetanedelja.hr ili na broj 013335-425) kako bi ishodili potvrdu.

Tim povodom zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak obišao je jutros u pratnji ostalih članova stožera i ravnateljice Gradskog crvenog križa Samobor Anice Francetić Kufrin stambene jedinice koje su već ranije  ustupljene raseljenim osobama. U privatnom smještaju na području grada trenutno boravi 29 raseljenih osoba, a ovom prigodom uručeni su im prigodni osnovni higijenski i prehrambeni paketi. Načelnik Gabrijel Deak porazgovarao je sa svim raseljenim osobama koje se nalaze na našem području te pružio potporu i podršku kako bi im se olakšao boravak.

„Hvala svim sugrađanima koji su u ovim teškim trenucima pružili potporu osobama kojima je ona bila najpotrebnija. U ovim izazovnim vremenima trebamo pokazati veliko srce i biti podrška jedni drugima, jer ovo su životne situacije u kojima se iskazujemo kao ljudi. Grad Sveta Nedelja i lokalni stožer potrudit će se osigurati ugodan boravak, ali i pružiti svu potrebnu pomoć raseljenim osobama koje borave na našem području“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak.

Grad Sveta Nedelja i Stožer CZ grada ovim putem zahvaljuju volonterima prevoditeljima – studentima rusistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu na čelu s profesoricom Irinom Mironovom Blažina koji su se javili za volontiranje u vidu olakšanja komunikacije s raseljenim osobama iz Ukrajine, a koje se nalaze na području našeg grada. Neki od volontera već drže jezične tečajeve u Rakitju u suradnji s GDCK Samobor, a preostali dio na dnevnoj razini surađuje sa Stožerom CZ Grada Svete Nedelje. Besplatni tečajevi hrvatskog jezika, ali i ukrajinskog organizirani su preko GDCK Samobor i SPES jezičnog centra.

Podsjećamo, Sportska zajednica Grada Svete Nedelje organizirala je besplatno sudjelovanje za djecu s područja Ukrajine u svim sportskim Udrugama svoje zajednice.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite