Održan svečani prijem vatrogasaca

Povodom dana sv. Florijana, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec primio je danas, 4. svibnja 2022. predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje.

 Gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenika gradonačelnika Gabrijela Deaka tom je prigodom podijelio zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali na dislokacijama u Sisačko-moslavačkoj županiji, te uručiti priznanja DVD-ima i VZG-u za rad na otklanjanju posljedica potresa na području grada Svete Nedelje, te je dodijelio i priznanje za Vatrogasca godine. „Ovo je bila prigoda za dodjelu nagrada vatrogascima koji su se u proteklih godinu dana iskazali. Bili smo suočeni s mnogim problemima, od potresa nadalje, s kojima su se javile neke potrebe koje do sada nismo imali na terenu. U budućnosti planiramo nabaviti još jedno vozilo te izgraditi centar za žurne službe koji će biti jedinstvena lokacija za pristup svim prometnicama u jednakom vremenu“, istaknuo je Dario Zurovec. Naglasio je kako imaju stalno zaposlene vatrogasce koji su uvijek dostupni i brzo reagiraju, a žurni centar bit će prvi korak do osnivanja javne vatrogasne postrojbe. Priznanja su preuzeli predstavnici DVD-a Rakitje, Kerestinec, Strmec, Sveta Nedelja te VZG-a Ivica Petravić.

Emil Šikac proglašen je vatrogascem godine Grada Svete Nedelje. Kao član DVD-a Strmec iznenađen je dobivenom nagradom. „Velika mi je čast što sam postao nositelj ovog priznanja. Iako nisam mogao sudjelovati u izvanrednim dislokacijama u Petrinji i Glini, aktivan sam u zajednici i društvu, na intervencijama kao operativac, kao tajnik u društvu i nadzornom odboru VZG-a“, istaknuo je Šikac. Iako nije od djetinjstva maštao postati vatrogascem, priključio im se pred kraj fakulteta. „Mnogo članova moje obitelji je u DVD-u pa su me povukli i tako sam zavolio vatrogastvo.“

 Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić je rekao kako se protekla godina pokazala iznimno zahtjevnom za vatrogasce. „Zahvalio bi svim našim članovima koji su se odazvali na intervencije u Sisak i Petrinju u nekoliko navrata. Operativno smo djelovali na mnogim područjima rada. Sve nas zajedno vodi želja za pomoći u nepredviđenim situacijama. Za lijepu riječ i zahvalu živimo i radimo“, naglasio je Ivica Petravić.

Po završetku prijema kod gradonačelnika svetonedeljski vatrogasci su se postrojili ispred Župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca gdje je potom održana i svečana misa.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite