Ekoakcija na jezeru Rakitje!

Dana 17. svibnja 2022. na jezeru Rakitje održana je Ekološko edukativna akcija povodom mjeseca očuvanja bioraznolikosti. 

U partnerstvu s Gradom Svetom Nedeljom, ronilački klub Adriaticro Zagreb izabrao je lokaciju u Kmpu Zagreb na jezeru Rakitje za provedbu eko akcije kojoj su se odazvali ronioci vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje, DVD Trnje, DVD Jastrebarsko, Ekološka udruga Kupa Petrinja i timovi Državne intervenističke postrojbe civilne zaštite.

Time je realizirana još jedna u nizu malih građanskih akcija na području grada Svete Nedelje koje imaju za cilj pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama kao podrška službama civilne zaštite.

Okupljenim roniocima i građanima obratio se zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje, gospodin Gabrijel Deak koji je istaknuo kako je jedna od važnih zadataka ove eko akcije podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i bioraznolikosti, ali i trening timova u službi civilne zaštite u svrhu pomoći stanovništvu u slučaju kriznih situacija i elementarnih nepogoda.

Supotpisnici ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kao posrednička tijela prve i druge razine. Ukupna vrijednost projekta je 475.458,40 HRK, iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% (404.139,64 HRK), a preostalih 15% sredstava (71.318,76 HRK) osigurano je iz Državnog proračuna RH – Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite